Holiday Inn London Heathrow

Zithoek / bureau

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Keuze genoeg als je moet overnachten in de buurt van London Heathrow. En als het een korte nacht is maakt het me vrij weinig uit in wat voor hotel ik slaap, op gore achterkamertjes na natuurlijk. Slaaptekort is nu eenmaal een van de nadelen van een early morning flight, ik probeer deze om die reden dan ook zoveel mogelijk te mijden. Maar tenzij je 5 a 10 duizend Euro wil neertellen om in First class te vliegen moet je al eens een omweg maken, ook wel een ‘positioning flight’ genoemd. In mijn geval was de omweg BRU-LHR-FRA, om vanuit Frankfurt met Cathay Pacific in First class naar Hong Kong (HKG) te kunnen vliegen, als deel van m’n reis naar West-Papua. Een review van deze vlucht kan je hier (klik) vinden.

Voor noodzakelijke overnachtingen zonder franjes kom ik al snel uit bij Holiday Inn daar deze meestal betaalbaar zijn en deel uitmaken van Intercontinental Hotels Group (IHG). Terloops wat extra hotel punten sprokkelen kan nooit kwaad. Er is een ruime keuze aan Holiday Inn hotels aan London Heathrow de ene soms bijna dubbel zo duur als de andere. Mijn keuze was dan ook snel gemaakt, namelijk de goedkoopste: het Holiday Inn London Heathrow. Overigens is sinds mijn verblijf dit hotel ‘Leonardo Hotel’ gaan heten. De hotelbus brengt je voor 5 Britse Ponden naar het hotel, een taxi voor een Pond of 15.

Wat meteen opvalt is de grootte van het hotel, het is een behoorlijk uit de kluiten gewassen bunker. Dat viel binnen nog meer op, daar m’n kamer helemaal aan het einde van het hotel lag ten opzichte van de receptie. Ik deed er bijna 5 minuten over om naar de receptie te wandelen. Ideaal voor mensen die graag joggen, bij slecht weer kan je vlot binnen je rondjes afwerken 😉 Gelukkig staan er aan de ingang trollies om je bagage naar de kamer te brengen. Als je gebruik maakt van zo’n bagage trolly, let er dan op dat je niet zoals ik je (grote) bagage dwars op de trolly plaatst want dan pas je niet door een enkele deur.

De check-in verliep zeer vlot en ik kreeg als IHG Platinum elite member de keuze tussen een voucher voor een drankje aan de bar of extra hotel punten (denk status!) en een upgrade aangeboden. Niet dat dit in een Holiday Inn veel voorstelt maar een iets ruimere kamer met een zitbankje en bureau is toch mooi meegenomen. Op de kamers zijn spijtig genoeg enkel Engelse stopcontacten aanwezig, niet handig daar dit voor veel reizigers toch een transit hotel is. Je kan wel een adapter aanschaffen in de automaten die in de gang staan…kassa kassa! Dit in tegenstelling tot het Crowne Plaza Heathrow airport hotel waar er wel internationale stopcontacten aanwezig zijn op de kamer.

zithoek
zithoek / bureau

Holiday Inn London Heathrow bed

In de badkamer werd duidelijk waarom dit het goedkoopste Holiday Inn hotel is in London Heathrow… De inrichting lijkt namelijk ontsnapt uit een foute 80’ties sitcom.

Holiday Inn London Heathrow flashback badkamer
80ties flashback badkamer

Een refurbishment dringt zich op en er zijn duidelijk sporen van verval te bespeuren. Er houden zich mogelijk ook andere levensvormen op in de badkamer, dit in de voegen tussen de tegels. Ik vermoed verre familie van de Parijse champignon 😉

Holiday Inn London Heathrow badkamer
Verre familie van de Franse champignon

De badkamer is vrij laag met als gevolg dat de douchekop ook vrij laag hangt. Vervelend daar deze niet in hoogte verstelbaar is. Nu ben ik zeker geen reus met men kleine 1m80, doch de douchekop hing ter hoogte van men schouders, iets wat ik maar matig kan waarderen.

Daar er in het restaurant een bedrijfsfeestje aan de gang was met muziek opteerde ik voor roomservice (24/7). Tenzij ik cash betaalde moest ik eerst naar de receptie gaan om het op men hotel rekening te kunnen zetten, wat ik behoorlijk klantonvriendelijk vind. Na een kleine 10 minuten had ik reeds men Angus beef burger. Deze was best lekker, mede door het brioch broodje. Daar ik niet gepast kon betalen en de heer van de roomservice blijkbaar geen wisselgeld heeft moest hij terug naar beneden. Dit nam evenveel tijd in beslag als het bezorgen van de hamburger.

Holiday Inn London Heathrow hamburger

Na een vrij korte nachtrust was het weer tijd om me richting Luchthaven London Heathrow te begeven. Ontbijt heb ik niet in het hotel genomen, daar de business class lounge me een betere optie leek.

Conclusie

Eenvoudig te bereiken hotel dicht bij London Heathrow, met vriendelijk personeel. Ideaal voor een pre- of post flight overnachting zonder franjes. Maar een refurbishment van de badkamers mag snel plaatsvinden.

Overzicht

Voordelen

Vriendelijk personeel
Zeer dicht bij Terminal 1,2&3
Betaalbaar

Nadelen

Badkamer dringend aan een refurbishment toe

STERREN

KAMER

VOORZIENINGEN

SERVICE

VALUE

Algemene Waardering

Conclusie

Een betaalbaar hotel zonder franjes, prima om een nacht door te brengen tussen twee vluchten op London Heathrow, zeer dicht bij terminal 1,2&3

3.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *