Holiday Inn Chiang Mai3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Holiday Inn Chiang Mai hotel ligt langs de overs van de Mae Ping rivier, op enige afstand van het historische centrum van Thailands tweede stad. Het is een vrij groot en al wat ouder hotel van 25 verdiepingen dat populair is bij, voornamelijk Chinese, tourgroepen.

foto: ihg.com

De check-in in de grootse lobby verliep vrij vlot, mijn IHG gold status leverde hier enkel een voucher voor een gratis drankje op, helaas geen upgrade.

De kamers van het hotel zijn allen heel ruim, zo’n 45m², maar doen een beetje oubollig aan. Het grote bed is comfortabel, alhoewel de wat harde matras voor westerse ruggen misschien minder aangenaam is, dit is natuurlijk afhankelijk van persoonlijke smaak. Het is spijtig dat er vrij veel lawaai van buiten de kamer binnenkomt. Lichte slapers zullen oordopjes goed kunnen gebruiken. Ook de badkamer lijkt ontsnapt te zijn uit de jaren zeventig, maar alles werkt naar behoren en er is een ruime aparte douche.

IMAG3281

Het ontbijt wordt geserveerd in het reusachtige restaurant. Desgewenst kan je ook op het terras gaan zitten, wat aan te raden is, want met een paar honderd kwetterende Chinezen in de ontbijtzaal wordt het wel heel rumoerig daar. Een tip voor wie het wat rustiger wil: er is vlak naast de ingang van het restaurant een kleinere, ietwat afgescheiden ruimte waar het wat rustiger is. Het ontbijtbuffet zelf is uitgebreid, met een mooie mix van zowel Oosterse als Westerse gerechten.

IMAG0144

’s Avonds wordt in hetzelfde restaurant ook een all-you-can eat buffet aangeboden. Het doet allemaal wat “all-inclusive in Antalya” aan, maar de kwaliteit van het aangeboden eten viel nog best mee. Het viel ook op dat er tussen de eters heel wat lokale Thais zaten – een goed teken?

De lobbybar waar ik mijn welkomstdrankje haalde, ademt ook al een seventies sfeertje uit, hoewel dat in dit geval niet zo erg is. Duister, met grote zachte zetels. Alleen spijtig dat het bandje dat die avond speelde hun zangeres vergeten was en dan blijkbaar maar een toevallige passante de kans gegeven had om te zingen… (een andere verklaring voor het valse gezang kan er volgens mij niet zijn!).

IMAG3389_1

Op de derde verdieping vind je een openluchtzwembad, dat er, de paar keren dat ik er gepasseerd ben, nogal desolaat en verlaten bijligt. Het ziet er ook niet echt aantrekkelijk uit, met het hotel dat nog twintig verdiepingen hoog boven het zwembad uittorent en gedurende een flink deel van de dag haar schaduw werpt op de zonliefhebbers.

IMAG3399

De poolbar ligt er al even verlaten bij, maar het personeel zit gewoon verborgen in het keukentje achter de bar en bedient je op je wenken van zodra je naar de bar gaat.

IMAG3398

De gratis wi-fi bood een aanvaardbare surfsnelheid, maar wanneer je een iets meer data-intensieve taak verwacht, al is het maar zoiets eenvoudigs als een Youtube-filmpje bekijken, wordt het lastig.

Het personeel is uiterst vriendelijk, maar liep er bij momenten een beetje chaotisch bij, waardoor de check-out een lang uitgesponnen en ietwat frustrerend verhaal werd.

Conclusie

Dit was niet meteen mijn favoriete Holiday Inn hotel, het ligt er wat verlopen bij en heeft behoefte aan een upgrade om aan de verwachtingen van een reiziger in de 21ste eeuw te voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *