Hilton verbetert Best Rate Guarantee

Hilton Honors Logo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om de strijd aan te gaan met online boekingswebsites waar commissie voor verschuldigd is, bieden veel hotelketens een BRG of Best Rate Guarantee aan. Vind je een lagere prijs voor het zelfde verblijf vergeleken met het tarief als je rechtstreeks boekt, dan matcht het hotel de prijs. Vaak wordt er dan nog een extra korting gegeven of krijg je bonuspunten. Een probleem hierbij was wel dat je al een reservering gemaakt moest hebben bij het hotel. Pas met een reserveringsnummer kan je een claim indienen. Als je een prepaid tarief had, en de claim wordt geweigerd, dan heb je dus eigenlijk teveel betaald en kan je er niet meer vanaf. Daarnaast duurde de verwerking van een claim vaak langer dan de beloofde 24 uur. Aangezien prijzen vaak fluctueren, kan het zo zijn dat de lagere prijs na een dag niet meer beschikbaar is.

hilton, garden inn, hanoi, standaard kamer
Met een beetje zoekwerk kun je regelmatig een goedkoper tarief vinden

Hilton Best Rate Guarantee

Hilton heeft haar Best Rate Guarantee sterk verbeterd, in het voordeel van de gast. Klanten hebben nu, naast het online formulier, ook de optie om direct de reserveringsafdeling te bellen. Deze kan het lagere tarief dan gelijk verifiëren waardoor je nooit meer zenuwachtig hoeft te zijn of de medewerker wel op tijd je claim behandelt. Daarnaast is het niet meer verplicht om een reservering te hebben.

Als je dus ergens een lagere prijs vindt en je wil gaan boeken, kan je direct Hilton bellen. Als de prijs verder aan de voorwaarden voldoet kun je via de telefoon reserveren. Je krijg dan het lagere tarief plus een extra korting van 25%! Daarnaast profiteer je eventueel van je Hilton Honors voordelen, die je niet zou krijgen als je het lagere tarief bij een online boekingsite had geboekt. Als de claim om de een of andere reden niet wordt goedgekeurd, heb je nog alles opties open om toch ergens anders te boeken. Heb je al geboekt, dan kan je nog steeds tot 24 uur na de reservering een BRG claim indienen als je een lagere prijs vindt.

Aan een BRG zitten soms wat haken en ogen omdat de voorwaarden (zoals annuleringsbeleid, kamer etc.) strikt hetzelfde moeten zijn en omdat sommige sites zijn uitgesloten, maar omdat een boeking nu niet meer noodzakelijk is voor een claim heb je minder onzekerheid.

Tips hoe je de goedkoopste hoteltarieven vindt: Hoe vind ik de goedkoopste hotelkamer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *