Hilton start Points Explorer tool voor Reward nachten

Hilton Points Explorer

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je via het Hilton Honors programma een overnachting op punten wilt boeken, kan de hoeveelheid benodigde punten enorm variëren.
Tussen verschillende hotels was altijd al variatie in het aantal benodigde punten, maar tegenwoordig is dat ook vaak bij hetzelfde hotel! De ene nacht kan veel duurder zijn dan de andere, net als bij een reguliere boeking. Het heeft allemaal met vraag en aanbod te maken.

Hilton Points Explorer

Als je op zoek gaat naar een mogelijkheid om je Hilton Honors punten te besteden aan een ‘gratis’ nacht kan het wat ontmoedigend zijn. Welke hotels passen binnen het budget aan punten dat je wilt spenderen? Het kan een tijdrovend klusje zijn om het hotel te vinden dat het beste past. Kijk daarbij ook altijd naar de ‘gewone’ prijs, want soms kan het aantrekkelijker zijn om een betaalde nacht te boeken in plaats van met punten.

Maar gelukkig is er nu de Hilton Points Explorer tool!

In deze tool kun je eenvoudig invullen hoeveel punten je wilt uitgeven en welke bestemming je op het oog hebt. De Hilton Points Explorer zal je dan een lijst met hotels geven die binnen je budget passen.

Hilton Points Explorer

Als je een zoekopdracht geeft, krijg je per hotel te zien wat het laagste aantal punten is en wat het hoogste aantal is. Aan de hand daarvan kun je dus verder gaan zoeken om te zien of op jouw gewenste datum de lage categorie punten geldt.

Een voorbeeld

We zoeken naar een hotel in Londen:

Hilton Points Explorer

Zoals je kunt zien, kun je het Lincoln Plaza London boeken voor 38.000 punten als je geluk hebt. Want het kan ook goed zijn dat er doodleuk 80.000 punten voor een nacht wordt gevraagd.

Stel dat je 40.000 punten te besteden hebt en dat je dat als maximum hebt ingesteld, dan zou dit hotel nog steeds als resultaat naar voren komen:

Hilton Points Explorer

Het betekent dus dat je ingestelde maximum aan punten hotels in de zoekresultaten geeft die waarvan het minimum aantal punten gelijk of minder is dan wat je ingesteld hebt.

Vervolgens kun je per hotel bekijken of er beschikbaarheid is op de datum die je wilt met dit minimum aan punten. Het is goed mogelijk dat je daarna teleurgesteld wordt. Maar je ziet in ieder geval alle opties waarvan je misschien voor dat puntenaantal kunt boeken.

Het is dus op zich een handige tool. Hopelijk gaat Hilton de tool ook actueel houden. Het aantal benodigde punten per hotel wijzigt nogal eens namelijk.

Misschien het handigste onderdeel…

Het meest “waar voor je geld” krijg je als je een hotelkamer boekt via  Hilton Honors voor 5.000 of 10.000 punten per nacht. De nieuwe Points Explorer tool geeft je de mogelijkheid om heel makkelijk ALLE hotels wereldwijd te zoeken die je voor 5000 of 10.000 punten kunt boeken. Eenmaal gevonden, kun je heel goedkoop je reis gaan plannen!

We laten even zien hoe je de hotels kunt vinden voor maar 5000 punten. Je neemt dan de volgende stappen:

Allereerst: trek de schuifbalk bij “number of points” naar links zodat het maximum op 5.000 punten staat ingesteld. Vul bij ‘destination’ niets in, zodat er ‘anywhere’ blijft staan.

Hilton Points Explorer

Je krijgt vervolgens een wat onhandig scherm. Je kunt hier weer per hotel op de knop kunt klikken om beschikbaarheid te controleren.

Hilton Points Explorer

Maar kijk nu naar de sorteerknop rechtsboven in het scherm. Verander de instelling van “Max Points (Hi-Lo)” naar Max Points (Lo-Hi)”:

Hilton Points Explorer

Je krijgt nu ineens een keurig lijstje van alle hotels wereldwijd die voor 5000 punten te boeken zijn!

Hilton Points Explorer

Conclusie

Het nadeel van deze tool is dat er altijd onzekerheid blijft of je gevonden hotels met het minimum aantal benodigde punten per nacht ook daadwerkelijk kunt boeken voor die hoeveelheid. Toch is het ook een handige tool om je te oriënteren als je een hotelovernachting met punten wilt betalen. Maar het is een super handige optie als je de allergoedkoopste hotels wilt zoeken voor maar 5.000 of 10.000 punten!

Dit artikel is gebaseerd op een artikel dat oorspronkelijk geschreven is door Miles Hunt op onze zustersite insideflyer.co.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *