Het Indiase IndiGo introduceert ook business class2 min leestijd

Indigo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

IndiGo gaat aan het einde van dit jaar een business class cabine introduceren. Hiermee wijkt de Indiase maatschappij af van de huidige strategie. Eerder dit jaar werd ook al bekend dat IndiGo de codeshare overeenkomst met KLM uit zal breiden.

IndiGo komt met business class

Dat IndiGo nu met business class komt aanzetten is best opvallend. De maatschappij richt zich op dit moment namelijk alleen op economy class passagiers. IndiGo biedt deze vluchten in tegenstelling tot de wat luxere maatschappijen zoals Air India ook nog eens aan tegen relatief lage prijzen. Eerst wil de maatschappij de business class alleen op de wat drukkere vluchten binnen India invoeren. Over welke routes het precies gaat is op dit moment nog niet bekend. De maatschappij geeft aan meer details over de routes, het soort Business class en de startdatum tijdens de aankomende verjaardag in augustus te geven.

Toestel van Indigo in de bergen (Bron: IndiGo)
IndiGo gaat aan het einde van dit jaar business class introduceren. (Bron: IndiGo)

Volgens Pieter Elbers is er in India steeds meer behoefte aan business class. “We zien op een aantal routes het aantal passagiers sterk toenemen. Daarnaast zijn steeds meer passagiers op deze routes op zoek naar meer luxe en comfort. Zeker nu steeds meer Indiërs meer te besteden hebben, is er meer behoefte aan business class bij ons”, laat hij weten.

Recordomzet

IndiGo komt met dit nieuws nadat bekend werd dat de maatschappij een recordomzet heeft gemaakt. Deze omzet bedroeg zeventig miljoen Indiase Rupi (omgerekend bijna € 800.000). Na afloop van de pandemie draait de maatschappij trouwens al zes opeenvolgende kwartalen met winst.

Uitgelichte afbeelding: IndiGo

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “Deze omzet bedroeg zeventig miljoen Indiase Rupi (omgerekend bijna acht miljoen euro). ”

    Oh ja?!?

    Ha ha ha ha ha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *