Gratis on-board WiFi bij Emirates

Emirates wifi onboard economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

UPDATE: Internet is voortaan niet meer gratis. Lees voor het nieuwe beleid dit artikel (klik).

Internet is niet meer uit ons leven weg te denken, maar in vliegtuigen is het nog niet helemaal gemeengoed. Maar hoe leuk is het om familie en vrienden een berichtje te sturen van zo’n 10 km hoogte? Bij een redelijk aantal airlines is het mogelijk aan boord te internetten, maar de tarieven voor surfen op grote hoogte zijn niet mis, je bent hiervoor toch al snel 20 euro per vlucht kwijt.

Maar: bij Emirates is inflight wifi op de Boeing 777 en de A380 vloot gratis (al zijn er op dit moment nog drie A380 vliegtuigen die het nog niet gratis internet bieden).

Emirates biedt deze service zo goedkoop aan omdat zij weten dat haar klanten internet als ‘standaard’ product zien dat, net als de maaltijdservice en de inflight entertainment, er gewoon moet ‘zijn’. Het zou ons niet verbazen als het over niet al te lange tijd onbeperkt gratis internet de norm is.

airlines-with-inflight-wifi
Bron: eDreams

Op die drie toestellen waar Wifi nog niet gratis is, kun je al wel voor 1 US Dollar een internetbundel van 500mb aanschaffen – meer dan voldoende voor een long-haul vlucht.  Op de rest van de vloot waar het al wel gratis is, mag elke passagier voor 10 mb internetten. Als je meer data wilt kun je voor ook voor slechts één US Dollar 500 mb bijkopen!

Tot aan 1 januari 2015 werden de opbrengsten van inflight WiFi gedoneerd aan The Emirates Airline Foundation welke zich inzet om de kwaliteit van het leven voor kansarme kinderen wereldwijd te verbeteren. Ook moet even vermeld worden dat in verband met wet- en regelgeving het in een aantal landen, o.a. China en India, het nog niet mogelijk is om te internetten.

Kortom: stap je binnenkort aan boord bij Emirates op één van de B777 of A380 toestellen? Dan ben je voor minder dan 1 euro de gehele vlucht online. En vergeet dan niet om even Ikvliegveel en het forum te checken…

Reacties

 1. Max zegt

  Twee weken geleden reisde ik drie keer in een A380 en een keer in een B777 van Emirates. De 10 MB Gratis internet kon ik alleen op de A380 kiezen en niet op de 777. Het internet aan boord van de superjumbo alle drie keer was zo extreem laag dat simpele whatsapp niet mogelijk was, zelfs al kocht ik een extra 500MB. Op de 777, waar internet niet gratis was, is de snelheid veel beter en konden fotos snel en makkelijk verstuurd worden. Toch een grote ontgoocheling op de A380

  • Kilian zegt

   Mijn ervaring op een B777 was ook positief bij Emirates. De snelheid was prima en whatsapp werkte uitstekend!

 2. Jan Jan van Putten zegt

  Bijzonder inderdaad Max. Misschien dat het gehele vliegtuig, dus zo’n 500 mensen op dat moment ook gebruik maakten van de gratis 10mb. Ik kan mij voorstellen dat het daar niet sneller van wordt.Vlieg in mei met de A380 en 777 van Emirates. Ben benieuwd of ik dezelfde ervaringen hiermee heb.

 3. Marisa zegt

  Hallo,

  Ik ga binnenkort met de EK148 naar Dubai, maar ik vroeg me af of je ook de 500 mb kan kopen zonder creditcard. Ik zou het anders wel erg jammer vinden als ik er geen gebruik van zou kunnen maken, omdat ik geen creditcard heb.

  Gr Marisa

  • Jan Jan zegt

   Hallo Marisa,

   Ik heb daar zelf geen ervaring mee maar verwacht dat dit alleen mogelijk is met een creditcard. Vaak schaf je internet in een vliegtuig aan door eerst verbinding te maken met het inflight WiFi, vervolgens loop je een proces door om betalingsgegevens in te voeren (wat vaak alleen creditcards zijn).

   Reis je met iemand samen en hij/zij heeft wel een creditcard? Misschien kan je diegene om een gunst vragen 🙂

 4. Kim zegt

  Hoi,

  Ik had een vraagje. Ik ga maandag met de boeing 777 vliegen. Ik heb netflix op mijn telefoon en ipad en ik wilde daar gebruik van maken. Kan dat? Of is internet alleen maar voor whatsapp etc. En niet genoeg om de gehele vlucht series te kijken?

  Mvg,

  Kim

  • Kilian zegt

   Hi, de 10 MB is niet genoeg om Netflix te kijken tenzij je een betaalde dienst neemt. Je kunt deze echter wel gebruiken voor Whatsapp en dergelijke. Goede vlucht maandag!

 5. Rob Ble zegt

  Mooi verhaal, klinkt alsof het zo goed als gratis is.
  Ondanks mijn gewijzigde instelling op mijn mobiel om alleen updates te krijgen als ik op WIFI zit.
  Een tip van Ziggo om niet voor verrassingen komen te staan, ziet ZIGGO kans om met heen en terugvlucht
  Mijn tot 50 euro verhoogde limiet binnen te harken. 500 Mb voor een euro…. niet als je bij ZIGGO zit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *