Gratis Wifi bij Thalys

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een keertje met de trein naar Parijs of Zuid-Frankrijk in plaats van het vliegtuig? Als je de Thalys neemt krijg je voortaan in beide reisklassen gratis toegang tot het internet! Voorheen was dit alleen gratis voor reizigers in de 1e klas; Comfort 1.

Gebruik

De wifi dienst van de Thalys werkt op het normale 3G/4G netwerk van de regio’s waar de trein doorheen rijdt. Hierdoor zijn de snelheden beperkt, en ook door Thalys gelimiteerd. Elke passagiers krijg 40MB internet op de maximale snelheid van 0,5Mbps. Als de 40MB op zijn daalt de snelheid naar 0,25 Mbps.

Ook moet je een Thalysnet account aanmaken om van het internet gebruik te maken. Heb je al een Thalys TheCard? Dan kan je die inloggegevens gebruiken.

Thalys

Conclusie

Weinig wifi is beter dan geen wifi, maar de gratis toelage en snelheden zijn wel erg laag. E-mails ophalen en basis websites laden zal nog wel gaan, maar video’s bekijken of iets downloaden zal met deze snelheden niet gaan. Ook zal je snel door de 40MB heen zijn.

Gezien de prijzen voor Thalys tickets zou in ieder geval de datalimiet wel afgeschaft mogen worden. Bij bijvoorbeeld de NS is er geen limiet aan de data die je gratis kan gebruiken, ook al zal het internet daar wel beter werken door een beter signaal en een lagere rijsnelheid.

Maak jij wel eens gebruik van de Thalys? Wat zijn je ervaringen en vind je het aangenamer dan vliegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *