Grand Hotel Amstelveen

Standardroom Grand Hotel Amstelveen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Omdat mijn vrouw en ik een aantal dagen naar Parijs zouden gaan, waren we op zoek naar een hotel in de buurt van Schiphol. Na wat zoeken had ik via internet een leuke deal gevonden voor een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt met gratis parkeergelegenheid.

Het Grand Hotel Amstelveen ligt onder de rook van Schiphol in een rustige omgeving en ziet er in eerste instantie van de buitenkant wat gedateerd uit voor een vier sterren hotel.

hotel_nederland_grand-hotel-amstelveen

Vanaf het hotel zijn er directe verbindingen (de shuttlebus van het hotel of het openbaar vervoer) die je in 30 minuten naar hartje Amsterdam of Schiphol brengen. Op loopafstand van het hotel is een tenniscentrum, een bowlingbaan en restaurant aanwezig.

Eenmaal aangekomen bij het hotel moesten we even wachten totdat er iemand aan de receptie verscheen maar daarna verliep de check in vlot. Dit zal mede te danken zijn aan het feit dat het 2e kerstdag avond was. Er waren slechts een handjevol gasten aanwezig die avond en dus nog minder personeel. De bar in het hotel was zelfs dicht!

Lobby Grand hotel Amstelveen
Een lege lobby van het hotel op 2e kerstdag

We kregen een kamer op de 3e verdieping. Wederom bijna geen hotelgast te bekennen van receptie tot kamer. Wat ik niet wist is dat de kamers op deze verdieping volledig waren gerenoveerd. De kamer was dan ook een (positieve) verrassing. Een groot boxspring bed met mood led-verlichting als achterwand die je alle kleuren van de regenboog kon laten verlichten.

Standardroom moodlight
Verschillende kleuren zijn mogelijk!

Aan de wand hing een mooie televisie. Je kon jezelf voorzien van een kop thee of koffie en er ligt een nieuwe PVC vloer in de ruime kamer. De hotelkamer kan worden verbonden met een andere kamer. Handig voor gezinnen!

Standardroom Grand Hotel Amsterdam

De kamers hebben een wandbeschildering van de Nederlandse geschiedenis. Dit zie je ook terug op de kledingkast.

P1070253

De badkamer lijkt niet te zijn gerenoveerd (kijk naar de föhn) maar ziet er prima en ruim uit.

Standardroom Grand Hotel Amsterdam

Standardroom Grand Hotel Amsterdam
De föhn ‘verraad’ dat de badkamer niet is gerenoveerd.

Er is een gescheiden bad en douche en een apart toilet.

Standardroom Grand Hotel Amstelveen

Het ontbijt was eenvoudig. Er waren in eerste instantie geen ‘luxe’ broodjes dus ben ik wat sneetjes brood gaan roosteren.

Breakfast Grand Hotel Amstelveen

Echter aan tafel werd er een mandje met baguettes en croissants, boter en paté en een kwark geserveerd.

Breakfast Grand Hotel Amstelveen

Wat mij opviel is dat de ontbijtruimte niet overeen kwam met de ruimte zoals weergegeven op de site van het hotel. Op de site staat dat er eitjes vers gebakken kunnen worden naar wens (life & cooking). Dit was niet mogelijk in deze ruimte. Toen wij hier naar vroegen werd er onduidelijk gereageerd en lieten we het er maar bij zitten.

Conclusie

Na wat goed zoeken kun je bij dit vier sterren hotel voor weinig geld overnachtingen in de buurt van Schiphol en Amsterdam met een gratis plekje voor je auto. Je krijgt er zelf een ontbijt bij. Ideaal dus voor de budget reiziger. Vraag wel naar een kamer op de derde verdieping, want deze zijn net gerenoveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *