Gevaarlijkste Gebieden om te Reizen

Gevaarlijkste-Gebieden-Reizen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ieder jaar worden er landen toegevoegd aan de lijst voor een negatief reisadvies. Gelukkig worden er ook vaak genoeg weer landen van die lijst afgehaald. Het is hoe dan ook handig om voor het plannen van je nieuwe reis even na te gaan in hoeverre het veilig is om daar naartoe te gaan. Op deze vernieuwde Travel Risk Map kun je zien hoe het gesteld is met de risico’s. Wij vatten voor je samen wat de gevaarlijkste gebieden om te reizen zijn.

 

Gevaarlijkste-Gebieden-Reizen
Travel Risk Map 2017.

 

December is een maand waar veel mensen al bezig zijn met het plannen van hun zomervakantie. Het leek ons daarom handig om alvast de juiste achtergrondinformatie te verschaffen zodat je straks veilig op weg kunt. Control Risk en International SOS hebben samengewerkt om deze kaart op te stellen. Veel mensen laten zich door bepaalde vooronderstellingen tegenhouden om naar bepaalde landen af te reizen, terwijl er in de praktijk geen gevaar dreigt. Zo leidde het Zikavirus er bijvoorbeeld toe dat mensen toch hun reis wilden omboeken en ook de staatsgreep in Thailand in 2014 leidde tot een daling in het toerisme.

 

De gevaarlijkste landen zijn volgens International SOS in het Midden-Oosten, Syrië, Afghanistan en Jemen. In Afrika zijn het de landen Libië, Zuid-Soedan, Somalië, Darfur en Mali, met name de gebieden rondom Timboektoe en Kidal.

 

Hoe gebruik je deze kaart?

Wanneer je naar de website gaat, kun je rechtsboven in een drietal kaarten selecteren: ‘Travel security risk’, ‘Medical risk’, en Road safety risk’. Opvallend is dat voornamelijk onveilige wegen een veiligheidsrisico is, en daarnaast kleinschalige criminaliteit. Veel landen kennen politieke onrust wat gepaard gaat met de nodige protesten. Maar zolang je daar als reiziger uit de buurt blijft, zal dat geen enkele hinder op je reis moeten geven. Tot slot is het altijd raadzaam om dit soort informatie te combineren met het reisadvies van Buitenlandse Zaken.

Lees meer over: Reisadviezen Ministerie Buitenlandse Zaken

 

Reis je naar een land wat mogelijk een risico is, sla dan in elk geval het nummer van de Nederlandse Ambassade op in je telefoon zodat je alles bij de hand hebt mocht je hulp nodig hebben.

Safe travels!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *