Geen verplichte PCR-test meer voor reizen naar Engeland1 min leestijd

British Airways A380 Avios

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds zondag 24 oktober is er geen verplichte PCR-test meer nodig voor reizen naar Engeland. Je kunt namelijk ook reizen met een goedkopere sneltest.

Engeland schrapt verplichte PCR-test

Gevaccineerde reizigers moeten zich op dag 2 na aankomst in Engeland laten testen. Tot voor kort was dit alleen mogelijk met een PCR-test. Gevaccineerde reizigers kunnen nu tientallen ponden besparen doormiddel van een goedkopere sneltest. Indien gewenst mag dit natuurlijk ook nog een PCR-test zijn. In beide gevallen dien je deze test wel voor je reis te boeken en dit kun je doen via deze link. Houd er rekening mee dat deze regel alleen geldt voor gevaccineerden. Als je niet gevaccineerd bent dien je je voor je reis nog steeds te laten testen. Op dag 2 na aankomst dien je dan ook nog eens de verplichte PCR-test te doen.

Eurostar Snap
Sinds 24 oktober is voor gevaccineerden ook een sneltest toegestaan.

Gevaccineerde reizigers dienen bij terugkeer naar Nederland enkel een test af te leggen voor vertrek en een test bij aankomst in Nederland. Beide testen mogen een sneltest zijn. Er geldt geen quarantaineplicht. Indien je niet gevaccineerd bent dien je een PCR-test af te leggen en ga je na aankomst in Nederland 10 dagen in quarantaine. Dit geldt ook als de testuitslag negatief is.

Het is goed om te weten dat deze nieuwe regels vooralsnog alleen gelden in Engeland. In Wales is deze goedkopere sneltest ook mogelijk vanaf 31 oktober. Voor de rest van het Verenigd Koninkrijk gelden andere regels. Het reisadvies voor het hele land is op dit moment nog steeds oranje.

Reacties

  1. Frank zegt

    Klopt de informatie wel dat reizigers terug naar Nederland voor vertrek naar Nederland en na aankomst in Nederland een test moeten afleggen? Ik begreep alleen een test op dag 2 na aankomst in de UK en een test voor vertrek naar Nederland waarvan de geldigheid niet langer dan 48 mag zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *