Gebruik Avios Voor Stoelselectie British Airways2 min leestijd

British Airways betaal stoelselectie met Avios

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je kunt vanaf nu punten gebruiken uit het loyaliteitsprogramma van British Airways, Avios, om je stoelselectie te betalen. Stoelselectie is bij deze luchtvaartmaatschappij betaald, waarbij je altijd kunt kiezen om niet te betalen. Dit is zelfs het geval als je in business class reist. Hierdoor is de kans echter wel groot dat de beste stoelen al vergeven zijn tijdens het inchecken.

Gebruik Avios om je stoel te betalen bij British Airways

Binnen 24 uur voor vertrek (tijdens de check-in), kun je de stoel gratis selecteren. Stoelselectie blijft gratis voor Gold, Silver en Bronze leden en kunnen eerder dan 24 uur voor vertrek de stoel kiezen. Kinderen onder de leeftijd van 12 jaar zullen altijd naast de volwassene geplaatst worden in dezelfde boeking. De luchtvaartmaatschappij doet ook haar best om een paar dagen van te voren reizigers in dezelfde boeking naast elkaar te plaatsen. Heb je een beperking? Dan kun je gratis je stoel selecteren.

Je kunt je Avios op diverse manieren inzetten, dus nu ook voor je stoelselectie. De prijs hangt af van de vluchten die je hebt geboekt en daardoor is het aantal Avios dat je moet betalen ook wisselend. Houd echter wel in het achterhoofd dat je al vluchten kunt boeken vanaf 4.000 punten en dat het niet (altijd) een goede deal is om je stoelselectie met punten te betalen.

Hoe stoelen met Avios boeken

Je kunt vanaf nu je stoelen dus met Avios boeken. Hiervoor log je in met je account gegevens op de website van British Airways. Daarna ga je naar ‘Manage My Booking’ om je vluchten te selecteren. Vervolgens kun je naar de optie gaan om je stoelen te selecteren. Selecteer de stoel die je wilt boeken en betaal vervolgens met de punten.

Een handige manier om te zien welke stoel het beste is, is door de plattegrond op te zoeken op Seatguru. Deze website geeft aan welke stoelen extra beenruimte hebben, extra luidruchtig zijn of bijvoorbeeld in de buurt van een toilet staan. Op die manier kun je de beste stoel uitkiezen voor zoveel mogelijk comfort.

Alle informatie over de stoelselectie bij deze luchtvaartmaatschappij kun je hier vinden.

Ga jij je stoelselectie met Avios betalen? Laat het hieronder of op ons forum weten. 

Stoelselectie British Airways Avios

Afbeeldingen ©British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *