FTU Berlijn 20165 min leestijd

FTU Berlijn 2016 - Featured

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na 2 succesvolle edities van de FTU (Frequent Traveler University) in Amsterdam en Oslo, wordt de Europese editie van de FTU dit jaar in Berlijn georganiseerd van 10 tot en met 12 juni.

Dit is een uniek evenement om als beginneling meer te weten te komen over het wereldje van de frequent travelers en vooral de frequent flyers en als miles junkie of mileage runner is het gezellig om ervaringen uit te wisselen met andere “gekken” met dezelfde hobby en passie. Gedurende dit weekend kan je kennis maken met een aantal gastsprekers die hun uitgebreide kennis met jullie zullen delen over het verdienen van miles en points, het boeken van award travel en hoe je goedkoper tickets of hotels kan boeken.

Alles zal plaats vinden op kleine schaal, dit wil zeggen in kleine groepen zodat de gastsprekers de tijd hebben om alle details tot in de puntjes uit te leggen. Er zullen vraag & antwoord sessies gehouden worden zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om informatie in te winnen, te discussiëren over bijvoorbeeld ingewikkelde ticket constructies en ga zo maar door.

De onderwerpen die aangesneden zullen worden zijn als volgt:

 • Award bookings, EuroBonus, FlyingBlue and Miles & More
 • Luxe in de lucht: hoe kan je goedkoop tickets boeken voor business of first op Emirates, Etihad en Qatar
 • AAdvantage voor Europeanen: tips & tricks over hoe je dit Amerikaanse frequent flyer programma kan gebruiken voor het verzamelen van véél miles
 • Hoe verdien je Star Alliance Gold status?
 • SkyTeam – de onderwaardeerde alliantie?
 • Award booking bij Miles & More
 • Waarom moet je beginnen met #SPGLIFE? Hoe verdien je StarPoints? Hoe gebruik je StarPoints het best? Wat zijn de zogenaamde sweet spots voor reward nachten?
 • EuroBonus redemption strategie
 • Gedetailleerd overzicht van British Airways Executive Club, Flying Blue en Miles & More
 • Gebruik van KVS Tool en ExpertFlyer om te zoeken naar fares en beschikbaarheid
 • ITA Matrix: mileage run concept introductie
 • Flight Hacking: geavanceerde technieken om revenue tickets te boeken
 • Maximaliseren van kredietkaart uitgaven (EuroBonus en Flying Blue)
 • Maximaliseren van hotel loyaltyprogramma’s en promoties
 • Visas, OTAs, huurauto’s, geldautomaten en nog meer tips voor internationale reizen

De verschillende sessies zullen in het Duits, Engels en Nederlands worden verzorgd door de volgende gastsprekers:

Wat is er inbegrepen bij het ticket?

Het ticket geeft je toegang tot alle sessies en sociale evenementen tijdens het weekend, inclusief een cocktail receptie op vrijdagavond en lunch op zaterdag. Zaterdag zijn er de hele dag sessies voorzien met daar tussen in een lunch. Op zondag zullen er ’s ochtends nog een aantal sessies worden gehouden en het evenement zal voor de middag worden afgerond.

Waar?

Het evenement gaat door in het Sheraton Berlin Grand Hotel Esplanade, wat is gelegen in de diplomatenbuurt en vlakbij de gekende Tiergarten, het hotel ligt naast het Lützowkanaal. De centrale locatie in het westelijke gedeelte van Berlijn zorgt ervoor dat er genoeg animo is en voor de shoppers liggen het bekende “KaufhausDesWestens” en de Ku’damm op 10 minuten loopafstand. Het hotel is vanop beide vliegvelden van Berlijn gemakkelijk binnen de 40 minuten te bereiken afhankelijk van het verkeer en is dus ideaal voor zowel zakenmensen als toeristen.

Er is een deal gesloten met het hotel voor de prijs van de overnachting(en), dit zijn respectievelijk 159 Euro (1 persoon in de kamer) of 179 Euro (2 personen in de kamer). Dit zijn prepaid prijzen per nacht en zijn inclusief ontbijt, service fees en gratis gebruik van de fitnessruimte en welness, met uitzondering van de sauna. Het ontbijtbuffet zit dus bij de prijs in, evenals een fles water. Je bent niet verplicht om in dit hotel te overnachten.

Om een hotelkamer te boeken aan deze prijzen, moet je het volgende doen:

Klik HIER OM ONLINE TE BOEKEN
via email : [email protected] (promo code FTUBerlin2016)
via phone : +49 30 254788255 (promo code FTUBerlin2016)

Deze gunstige tarieven zijn beschikbaar tot en met 30 april 2016, zolang er kamers beschikbaar zijn.

Hoe koop je een ticket?

Er is een beperkt aantal kaarten verkijgbaar voor de prijs van 199 US Dollar, die je kan kopen via de site van FTU. Let er wel op dat FTU evenementen vaak snel uitverkocht zijn, dus koop snel je ticket voor het té laat is!

FTU Berlijn 2016 - Register
Registreren is eenvoudig door het aantal kaarten te kiezen en op “Register Now” te klikken

Daarna kom je op de pagina van de “Event Registration” waar je voornaam, naam en e-mailadres invult, de terms & conditions accepteert en vervolgens klik je op “Proceed to Payment Options”.

FTU Berlijn 2016 - Event Registration

Dit brengt je naar het scherm waar de betaling voor het evenement gaat gebeuren. Vul hier jouw adresgegevens in zoals straatnaam, huisnummer en postcode. LET OP: je bent verplicht een state in de VS te kiezen en United States als country te kiezen, geen nood de verwerking van de betaling via kredietkaart verloopt vlekkeloos!

FTU Berlijn 2016 - Payment

Na de betaling zal je een aantal e-mails ontvangen met daarin de bevestiging van de betaling en het eigenlijke ticket voor de FTU in Berlijn. Print dit ticket en neem het mee naar het evenement.

We weten ook er soms dingen in het leven kunnen gebeuren waardoor er plannen gewijzigd moeten worden, maar als je eenmaal bent geregistreerd en hebt betaald, dan is er géén terugbetaling mogelijk. Als je om een of andere reden niet kan deelnemen, dan kan jouw ticket worden overgezet op naam van een andere persoon. Dit moet uiterlijk 4 dagen voor het evenement gebeuren en hiervoor wordt een kost van 25 US Dollar aangerekend.

Voor meer details over de FTU in Berlijn verwijs ik je graag door naar de site waar er de komende weken meer details bekend zullen gemaakt worden. We hopen jullie te ontmoeten tijdens het Frequent Traveler University evenement in Berlijn!

Reacties

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Hi Vincent, van de Amerikaanse edities van FTU zijn er wel een aantal video’s op YouTube te vinden, maar niet van de Europese edities. Op onze frontpage zijn in het verleden wel een aantal artikelen gepubliceerd over hetgeen er op de FTU is gepresenteerd. Deze zijn hier te vinden https://insideflyer.nl/tag/ftu/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *