Flying Blue schrapt stopover mogelijkheid op award tickets

korting flying blue klm

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het lijkt erop dat Flying Blue zonder aankondiging de mogelijkheid om een stopover toe te voegen aan een (classic of Flex) award ticket heeft geschrapt. Op de website staat nu:

Er kunnen op hetzelfde ticket meerdere vluchten en meerdere luchtvaartmaatschappijen worden gecombineerd mits de overstaptijd tussen de vluchten minder dan 24 uur is.

Tijdens een stopover ‘onderbreek’ je je reis langer dan 24 uur. Dit was bijvoorbeeld ideaal om een hele dag Parijs aan je reis toe te voegen als je overstapte op Charles de Gaulle.

Wellicht werd er niet genoeg gebruik van gemaakt – het is ook moeilijk om een stopover in te bouwen op een award ticket – maar het is jammer dat er stilletjes mogelijkheden van een award vlucht worden geschrapt.

Flying Blue

Heb jij wel eens gebruik kunnen maken van een stopover op een award ticket? 

Reacties

 1. Pim zegt

  “omdat er te weinig gebruik van wordt gemaakt”

  Er is maar één reden voor de KLM om dingen te doen en dat is winstbejag. Ik denk dat een stopover juist heel populair is en dit een manier is om meer tickets te kunnen verkopen en meer boekingskosten te kunnen rekenen.

  KLM is door de jaren heen zijn loyalty program aan het afbreken en de motivatie om KLM te vliegen wordt steeds kleiner. KLM is zijn goede naam al een tijdje aan het verliezen maar who cares?

  Om de vraag te beantwoorden: Volgende week vlieg ik met een award ticket en maak ik een stop over

 2. Chawa zegt

  Helemaal mee eens….. nog even is het tijd denk ik voor mij om over te stappen naar een andere.
  Ik heb vorige week een award ticket geboekt, kon idd niet meer met stopover op 1 retourtje.
  KLM maakt het steeds minder interessant voor hun leden. En als ik een super grote hekel aan hebben dan is dat gedoe wat ik noem een ‘mierenneukerij’
  Zo denk ik ook met zgn tijdens de verbouwing met lounge toegang voor je gast….. ik vrees dat ze ook na de verbouwing de bedoeling hebben dat regel voort te zetten…. immers hebben ze de leden al aan laten wennen tijdens de verbouwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *