Enorme toename aantal passagiers op Rotterdam Airport1 min leestijd

Rotterdam Airport, Zonnepark

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Rotterdam-The Hague Airport heeft afgelopen maand een enorme stijging vernomen in het aantal passagiers op de luchthaven. De luchthaven heeft deze week de cijfers gepubliceerd.

Enorme stijging in passagiers op RTHA

Het aantal passagiers nam zo sterk toe dat de luchthaven extra maatregelen heeft moeten nemen. In juli 2021 verwerkte de luchthaven namelijk 119.045 passagiers en dat is een stijging van maar liefst 45% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat is echter nog niets vergeleken juli 2019 toen het aantal passagiers nog 54% hoger lag. Door de coronamaatrdegelen kan de terminal dit grote aantal passagiers echter niet meer verwerken. Er zou dan niet meer anderhalve meter afstand kunnen worden gehouden. Omdat de luchthaven de komende weken nog veel drukte verwacht is besloten om een tentenoverkapping van 500 vierkante te plaatsen.

Rotterdam Airport, RTHA
Rotterdam-The Hague Airport neemt extra maatregelen tegen drukte (bron: RTHA)

Reizigers kunnen zo voor de terminal onder dak in de rij staan en hoeven op deze manier dus niet in de regen of zon staan te wachten. De totale overkapping van ca. 500 m2 biedt plaats aan 5 tot 6 wachtrijen. De tenten blijven de hele zomer staan.

Nieuwe vertrekhal

In december 2020 nam Rotterdam-The Hague Airport nog een nieuwe vertrekhal in gebruik. Aan de bouw daarvan was ongeveer een jaar lang gewerkt. Doordat de nieuwe vertrekhal vast zit aan het oude gebouw dat dateert van 1970, is er flink meer ruimte gecreëerd. Zo zijn er bijvoorbeeld meer gates bijgekomen en is de passagiersbeleving verbeterd.

Bron- en beeldmateriaal: Rotterdam-The Hague Airport

Reacties

  1. Wilco zegt

    Ik lees “In juli 2020 verwerkte de luchthaven namelijk 119.045 passagiers en dat is een stijging van maar liefst 45% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.”

    Ik neem aan dat hier 2021 moet staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *