Emirates stuurt eerste A380 met pensioen

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tegenwoordig sturen veel luchtvaartmaatschappijen hun Airbus A380 en Boeing 747 toestellen (eerder) met pensioen. Singapore Airlines was de eerste maatschappij wereldwijd die in 2017 hun eerste A380 moet pensioen stuurde. Vorige maand maakte Air France bekend om per direct te stoppen met de A380. Ook KLM maakte een paar maanden geleden hun laatste vlucht met de Boeing 747. Nu maakt Emirates bekend dat het de eerste A380 met pensioen gaat sturen.

Emirates stuurt eerste A380 met pensioen

Onlangs maakt Emirates bekend de eerste A380 met pensioen te sturen. Het gaat hier om A6-EDB die in 2008 geleverd werd, dus het toestel is nu 12 jaar oud. Dit is het tweede A380 toestel dat Emirates afnam. Emirates is verreweg de grooste afnemer van dit toestel en bezit op dit moment maar liefst 114 toestellen! Daarnaast heeft de maatschappij nog 8 toestellen besteld bij Airbus.

De A380 van Emirates (Bron: Emirates)
Emirates stuurt eerste A380 met pensioen (bron Emirates)

Speelt de coronacrisis hierbij een rol?

Emirates is van plan om 40% van alle A380 toestellen met pensioen te sturen en de lagere vraag door de uitbraak van het coronavirus is zeker de belangrijkste reden hiervoor. Dat luchtvaartmaatschappijen stoppen of helemaal geen A380 toestellen meer bestellen staat echter volledig los van COVID-19. Het gigantische toestel zou namelijk te groot zijn waardoor er op veel routes veel lege stoelen overblijven. Daardoor zijn de Boeing 787 Dreamliner en Airbus A350 tegenwoordig veel populairder.

Emirates is van plan om al hun A380 toestellen minimaal 12 jaar in dienst te hebben. Aangezien er tegenwoordig nog steeds nieuwe toestellen worden geleverd betekent dit dat Emirates nog minstens tot 2032 blijft vliegen met dit type toestel. De maatschappij heeft wel plannen om huidige bestellingen te annuleren. Voor zover bekend staat de laatste levering aan Emirates gepland voor 2021.

Uitgelichte afbeelding: Emirates

Reacties

  1. Peter Lee zegt

    Dat Emirates de oude A380 toestellen er uit haalt is geen moment te vroeg. In de business class is het meubilair echt te oud.
    Ik heb er de laatste 2 jaar over geklaagd bij Emirates met name op het traject Amsterdam – Dubai zat ik te vaak in deze oude vliegtuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *