DoubleTree Istanbul Old Town

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Meer van deze trip:

Trip Introductie: Punten inwisselen in India
Oud & Nieuw in AirBerlin Business (van Berlijn naar Abu Dhabi)
Hilton Al Ain
Emirates First Class lounge Dubai
– Emirates First Class naar Koeweit
– Radisson Blu Abu Dhabi Yas Island
– DoubleTree Agra
– Phoenix Park Inn Resort Goa
– Premier Inn Abu Dhabi International Airport
– DoubleTree Istanbul Old Town (dit artikel)

Vanaf het Premier Inn Abu Dhabi International Airport stak ik na een korte, maar goede nachtrust de straat over en een paar minuten later kon ik al inchecken voor mijn vlucht naar Istanbul. Ik gaf mijn koffer af, ging naar de lounge voor een ontbijtje en een massage en voor ik het wist was het al tijd om te boarden voor mijn vlucht naar Istanbul. Omdat ik de laatste tijd veel geschreven heb over de business class van Etihad (bijvoorbeeld hier, hier en hier), heb ik over deze vlucht geen aparte review gemaakt – maar het was zoals altijd een fijne ervaring om met ze te vliegen!

Etihad business class champagne
Mijn vlucht naar Istanbul was -zoals ik gewend ben van Etihad- goed vol te houden!

Na deze vlucht met een fantastische crew kwam ik rond het middaguur aan op het Ataturk-vliegveld iets buiten Istanbul. Gewapend met mijn e-visum (dat sinds kort voor alle passagiers die naar Turkije reizen verplicht is) ging ik door de paspoortcontrole en dankzij de priority-service lag mijn koffer al op de bagageband toen ik daar aankwam. Via de douane liep ik naar het metrostation, ongeveer 5 minuten lopen verderop. Ik kocht een kaartje voor nog geen 70 eurocent en binnen 3 kwartier stond ik midden in het centrum van Istanbul. Een klein stukje lopen verderop bevond zich mijn hotel: het DoubleTree Istanbul Old Town – dat ik binnen anderhalf uur vanaf het landen van mijn vlucht bereikt had.

DoubleTree Istanbul Old Town
Het DoubleTree Istanbul Old Town

Aankomst en Check-In

Het hotel zag er vanuit de buitenkant uit zoals ik het zou verwachten na eerdere ervaringen met DoubleTree-hotels (bijvoorbeeld in Amsterdam,  Jakarta of Agra): modern en goed verzorgd. De entree bevond zich tussen een aantal winkels in en het leek net of je een winkelcentrum binnenkwam. In dat ‘winkelcentrum’ bevond zich echter een draaideur waardoor je in de lobby van het DoubleTree kwam – een vrij donkere maar stijlvolle lobby.

Doubletree Istanbul Old Town
Zithoeken in de lobby
Doubletree Istanbul Old Town
De receptie

Ik liep naar de receptie (met een aparte Hilton Hhonors-desk) en ik werd vriendelijk welkom geheten in het DoubleTree Istanbul Old Town. Mijn gegevens werden erbij gehaald en ik kreeg een flink ‘welkomstpakket’ als Hilton Hhonors Gold member: een welkomstbrief, vouchers voor gratis internet, ontbijtvouchers, een voucher voor gratis drankjes in de bar op het dak en een voucher voor 50% korting bij de spa. Uiteraard kreeg ik ook een warm DoubleTree chocolate chip-cookie overhandigd.

Doubletree Istanbul Old Town
Een hele papierwinkel als welkomstpakket voor een Hhonors Gold member

Ik vroeg vriendelijk of er misschien een kamerupgrade beschikbaar was en mij werd verteld dat ze al bezig waren met het in orde maken van een mooie kamer. Ik was vrij vroeg, dus het zou ongeveer 10 minuten duren tot de kamer klaar was. Ik nam plaats op een zitje in de lobby en in no-time werd er een traditioneel glaasje Turkse appelthee bij mij neergezet.

Doubletree Istanbul Old Town
Turkse thee voor tijdens het wachten

Ik dronk mijn thee op en keek even rond in de lobby – die zag er mooi en verzorgd uit met een aantal gezellige zithoeken. Verder was het hotel tot aan de bovenste verdieping open – wat een ruimtelijk effect gaf.

Doubletree Istanbul Old Town
Nog meer zithoeken in de lobby

Een paar minuten later kreeg ik de mededeling dat mijn kamer gereed was en ik kon richting de derde verdieping, waar mijn Deluxe Room met balkon op mij wachtte.

De Kamer: King Deluxe Terrace Room

Bij binnenkomst in de kamer viel gelijk de grote, dikke en zware deur op: de kamer was kennelijk volledig geluidsdicht met een goed isolerende deur – een groot pluspunt! De kamer deed prima verzorgd en modern (met veel spiegels!) aan – al was het model opvallend langwerpig.

Doubletree Istanbul Old Town
De langwerpige King Deluxe room

In de kamer stond een groot, (zeer comfortabel!) kingsize bed en een bank. Verder was er ook een bureau met een opvallend comfortabele bureaustoel.

Doubletree Istanbul Old Town
Het comfortabele bed en de bank

Naast het bed was een kledingkast die een beetje ongelukkig geplaatst was: je moest eigenlijk op je bed gaan zitten om iets uit de kast te pakken.

Verder was er uiteraard een minibar, wat flesjes water en faciliteiten om koffie en thee te zetten. Helaas geen echt koffiezetapparaat, maar alleen oploskoffie. Leuk was dat er ook Turkse appelthee bij zat!

Doubletree Istanbul Old Town
Koffie, thee en water

De badkamer bestond uit een grote inloopdouche met heerlijke waterdruk en -temperatuur. Verder was er een toilettafel met wasbak en een aantal toiletproducten.

Doubletree Istanbul Old Town
Wastafel en toiletproducten
Doubletree Istanbul Old Town
Helaas geen regendouche, maar wel een heerlijke waterdruk!

Tijdens mijn vorige verblijven in DoubleTree-hotels waren er telkens ontzettend lekkere Crabtree & Evelyn-producten. Hier hadden ze die helaas niet en waren er een beetje weinigzeggende producten. Ik vond het opvallend dat er geen vergrootspiegel in de badkamer aanwezig was – dat vind ik altijd heel praktisch met het indoen van mijn lenzen. In sommige landen is voor de vijfsterrenkwalificatie het hebben van een vergrootspiegel verplicht, maar in Turkije kennelijk niet.

De kamer had daarnaast ook nog een balkon met twee stoelen en een tafeltje. Het balkon was op het zuiden gericht, waardoor je heerlijk in het zonnetje kon genieten van een kopje koffie of thee of een drankje uit de minibar. Als je een beetje tussen de gebouwen doorkeek, had je uitzicht op de Bosporus – ook erg leuk!

Doubletree Istanbul Old Town
Een zonnig balkon

Faciliteiten van het Hotel

Het DoubleTree Istanbul Old Town was ook naast de kamers goed verzorgd, met een flink aantal faciliteiten. Op de begane grond was een restaurant (en lobbybar), waar ik allebei de ochtenden heb ontbeten.

Doubletree Istanbul Old Town
Bar en ingang van het restaurant

Het ontbijtbuffet was goed verzorgd met producten van goede kwaliteit. Opvallend was dat er ontzettend veel kaas en vleeswaren waren – dat nam misschien wel de helft van het buffet in!

Doubletree Istanbul Old Town
Een deel van het ontbijtbuffet

Naast het restaurant op de begane grond, was er op de bovenste verdieping van het hotel ook The Terrace Restaurant & Bar. Een goed a-la-carterestaurant met ook een uitgebreide selectie aan cocktails.

Doubletree Istanbul Old Town
The Terrace Restaurant & Bar

In dit restaurant kon ik genieten van een lekker welkomstdrankje, dat verzorgd geserveerd werd met een aantal verschillende soorten nootjes.

Doubletree Istanbul Old Town
Welkomstdrankje aan de bar

Verder is er ook een businesscenter en een aantal vergaderzalen, dus ook de zakelijke reiziger komt zeker aan zijn trekken. Leuk detail is dat bij de wificode voor Goldmembers ook wireless printen vanaf de kamer zit inbegrepen – je kunt dus eenvoudig iets printen zonder dat het je iets kost of dat je naar een vaste computer in het businesscenter hoeft.

Doubletree Istanbul Old Town
Het businesscenter vanaf de bovenste verdieping gezien

In de kelder van het hotel bevindt zich de spa en het fitnesscenter. Ik heb een aantal keer gebruik gemaakt van de sauna, jacuzzi en het stoombad en het was perfect in orde! Helaas mocht ik er geen foto’s maken, dus onderstaande foto is afkomstig van het hotel zelf.

Doubletree Istanbul Old Town
Hammam in de spa – foto met dank aan het DoubleTree Istanbul Old Town

Daarnaast zijn er ook een flink aantal massages en schoonheidsbehandelingen te verkrijgen. De behandelingen zijn redelijk prijzig, maar als Gold of Diamond-member krijg je 50%-korting, wat aanzienlijk scheelt! Ik heb er voor gekozen om een Turkse hammam te doen – wat fantastisch was!

Locatie

Een groot pluspunt van het hotel is de locatie: het Doubletree Istanbul Old Town ligt -zoals de naam al doet vermoeden- midden in het historische centrum van Istanbul. Vanaf het hotel is het nog geen 5 minuten lopen naar de Grand Bazaar, waar je voor weinig geld vanalles en nog wat kunt kopen.

Grand Bazaar Istanbul
De Grand Bazaar – op een paar minuten lopen van het hotel

Naar een groot aantal andere toeristische attracties (waaronder de Blauwe Moskee en de Hagia Sophia) is het ongeveer 10 minuten tot een kwartier lopen – nog steeds heel goed te doen. Mocht je geen zin hebben om te lopen: het Doubletree Istanbul Old Town ligt meteen voor een tramhalte, waardoor je voor weinig geld makkelijk naar een andere plek in de stad kunt gaan.

Hagia Sophia Istanbul
Op 10 minuten van het hotel vind je een groot deel van de bezienswaardigheden van Istanbul

Conclusie

Het DoubleTree Istanbul Old Town is naar mijn idee ideaal voor een stedentrip naar Istanbul: de locatie is erg goed, het hotel zelf is goed verzorgd met een flink aantal faciliteiten en de service -zeker voor elite members van het Hilton Hhonors-programma- is geweldig! Het personeel is allemaal uitermate vriendelijk en wil je met alle plezier helpen. Een leuk detail tot slot was dat ik na afloop van mijn verblijf een ‘Farewell-gift’ op mijn kamer kreeg: een leuke aanvulling op de welkomstcadeautjes! Al met al kan ik het DoubleTree Istanbul Old Town van harte aanraden en ik denk dat ik er ook zeker nog een keer zal verblijven als ik weer in Istanbul ben.

DoubleTree Istanbul Old Town
DoubleTree Istanbul Old Town

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *