Dit zijn TUI’s nieuwe Dreamliner bestemmingen vanaf Düsseldorf2 min leestijd

Boeing 787 Dreamliner van TUI (Bron: TUI)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een tijdje terug maakt vakantie airline TUIfly, de Duitse variant van TUI, bekend long haul te gaan vliegen vanaf Düsseldorf. Op het Duitse vliegveld worden namelijk een aantal Boeing 787 Dreamliners gestationeerd. Toen was nog niet bekend welke bestemmingen TUI aan zou bieden. Nu maakt de maatschappij dit wel bekend via een schemawijziging. De nieuwe routes starten vanaf het winterseizoen.

TUI Dreamliner

TUI vliegt onder andere vanuit Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. De airline biedt voornamelijk zon- en vakantiebestemmingen aan in en rondom Europa. Hiervoor wordt bijvoorbeeld de Boeing 737 en een enkele Embraer 190 ingezet. Voor long haul bestemmingen vliegt TUI met de Boeing 767 en de nieuwere 787. De TUI Dreamliner vliegt ook vanaf Schiphol. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, zet TUI ook de Boeing 787 in.

De Boeing 787 Dreamliner van TUI (Bron: TUI)
De Boeing 787 Dreamliner van TUI (Bron: TUI)

Düsseldorf Airport

TUI maakt via een schemawijziging bekend welke long haul bestemmingen vanaf Düsseldorf beschikbaar komen. Vanaf november 2020 starten de vluchten met de Boeing 787-8 Dreamliner. Het is de bedoeling dat er twee TUI Dreamliners hun thuishaven krijgen op de luchthaven van Düsseldorf. Uiteindelijk komen daar nog drie bij.

De TUI Dreamliners zullen gaan vliegen vanaf Düsseldorf Airport naar diverse zonbestemmingen. Bijvoorbeeld in de Dominicaanse Republiek, Jamaica en Mexico. Het gaat om de volgende bestemmingen:

  • Puerto Plata, Dominicaanse Republiek, start vanaf 4 november 2020 met een wekelijkse vlucht
  • Punta Cana Dominicaanse Republiek, start een dag later met een wekelijkse vlucht, namelijk vanaf 5 november 2020
  • Bridgetown, Barbados, start ook vanaf 5 november 2020 met twee wekelijkse vluchten
  • La Romana, Dominicaanse Republiek, start vanaf 6 november 2020, afwisselend eenmaal of tweemaal per week
  • Cancun, Mexico, start vanaf 8 november 2020, tevens met twee wekelijkse vluchten
  • Montego Bay, Jamaica, start vanaf 15 november 2020, afwisselend eenmaal of tweemaal per week.

De luchthaven van Düsseldorf is door zijn ligging een interessante vliegveld voor Nederlandse en Belgische reizigers. Alhoewel de Duitse overheid recentelijk nog de belastingen op vliegtickets verhoogde zijn er soms goede deals te vinden vanaf DUS.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *