Dit zijn de choice benefits bij Marriott Bonvoy in 20225 min leestijd

Marriott

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds 2018 krijg je als je bij Marriott minimaal 50 of 75 nachten in een kalenderjaar hebt overnacht zogeheten choice benefits aangeboden. Dit zijn bijkomende voordelen die je als elite lid krijgt. Zowel betaalde nachten als award nachten tellen mee voor het behalen van choice benefits. Dit geldt dus ook voor de Marriott Escapes waar we gisteren over schreven. In dit artikel lees je wat deze choice benefits in 2022 precies inhouden.

Marriott Bonvoy choice benefits

Als je dit jaar minimaal 50 of 75 nachten in een Marriott hotel hebt overnacht krijg je dus toegang tot de choice benefits. Het is wel belangrijk dat je je keuze voor 7 januari 2023 opgeeft. Indien je je keuze niet voor die datum opgeeft dan krijg je de standaard Suite Night Awards aangeboden als choice benefit wat niet de beste keuze is. De choice benefits voor 2022 wijken eigenlijk niet veel af van die van voorgaande jaren.

Marriott
Na 50 en 75 overnachtingen bij Marriott krijg je toegang tot choice benefits. (bron: Marriott)

Choice benefits na 50 nachten

Na 50 nachten krijg je de keuze uit de volgende choice benefits. Je mag maximaal een choice benefit kiezen en dit dien je dus te doen voor 7 januari 2023:

 • Vijf Suite Night Awards – deze kun je gebruiken als upgrade naar een premium kamer of suite
 • 40% korting krijgen op je favoriete hotelbrand
 • De mogelijkheid om Silver elitestatus aan iemand anders cadeau te doen
 • Het geven van een donatie van $ 100 USD aan UNICEF, het Marriott Sorenson Fonds voor Gastvrijheid of het Wereld Natuur Fonds
 • Vijf elitenachten om zo in 2022 sneller het volgende elitestatus niveau te behalen

Vooral deze laatste optie is erg interessant aangezien je minimaal een jaar lang veel waarde kunt halen uit een hogere elitestatus. Deze elitenachten tellen trouwens ook mee voor het sparen van lifetime status. Maak je je keuze pas in 2023 dan gelden deze elitenachten nog voor 2022.

Marriott Lounge
Vijf elitenachten kunnen je een jaar lang gratis loungetoegnag opleveren. (bron: Marriott)

Silver status is afgezien van de gratis late check-out en magere elitebonus eigenlijk niet heel waardevol. De echte voordelen beginnen namelijk bij Gold en Platinum. Hierbij moet je denken aan gratis ontbijt en loungetoegang. Suite Night Awards zijn eigenlijk alleen interessant als je in een full-service hotel verblijft.

Choice benefits na 75 nachten

Na 75 nachten krijg je de keuze uit de volgende choice benefits. Ook hier mag je maximaal een choice benefit kiezen en dit dien je eveneens te doen voor 7 januari 2023:

 • Vijf Suite Night Awards – deze kun je gebruiken als upgrade naar een premium kamer of suite
 • 40% korting krijgen op je favoriete hotelbrand
 • De mogelijkheid om Silver elitestatus aan iemand anders cadeau te doen
 • Het geven van een donatie van $ 100 USD aan UNICEF, het Marriott Sorenson Fonds voor Gastvrijheid of het Wereld Natuur Fonds
 • Vijf elitenachten om zo in 2022 sneller het volgende elitestatus niveau te behalen
 • Een Free Night Award met een waarde van maximaal 40.000 punten
 • De mogelijkheid om Gold elitestatus aan iemand anders cadeau te doen

Keuze maken

Zoals je kunt zien wijken deze choice benefits niet veel af van de vorigen. Hier komen de gratis award nacht en het geven van Gold status nog bij. Ook hier zijn de vijf elitenachten wellicht de beste keuze aangezien je zo gemakkelijker een hogere elitestatus bereik. Je moet hierbij wel eerst weten hoeveel nachten je dit jaar precies in een Marriott gaat doorbrengen. Het heeft bijvoorbeeld geen zin als je 59 nachten hebt gespaard en vervolgens nog een vijf nachten erbij krijgt door gebruik te maken van de choice benefits. Dit heeft alleen zin als je bijvoorbeeld al 70 nachten hebt gespaard. Door de vijf elitenachten als je choice benefit te kiezen komt je totaal op 75 te staan waardoor je minimaal een jaar lang platinum lid bent. Hetzelfde geldt voor het sparen voor 100 nachten voor Titanium status.

St. Regis Bora Bora Resort
St. Regis Bora Bora Resort (Bron: Marriott)

Gold status is weliswaar wel waardevoller dan Silver status maar biedt in tegenstelling tot eerdergenoemde choice benefits niet veel waarde. De Free Night Award ter waarde van maximaal 40.000 punten is ook een goede keuze. Op de website van Marriott staat aangegeven dat het tot twee weken kan duren voordat deze zichtbaar komt in je account. In de meeste gevallen komt deze echter direct zichtbaar als je je choice benefit hebt gekozen. Dit geldt eveneens voor de Suite Night Awards. Meer over de Marriott Bonvoy choice benefits en de voorwaarden kun je lezen op de website van Marriott.

Conclusie

Marriott Bonvoy heeft onlangs de choice benefits voor 2022 bekendgemaakt. De mogelijkheden wijken niet veel van van die van voorgaande jaren. Bij het behalen van 50 en 75 nachten in een kalenderjaar krijg je toegang tot nog een extra voordeel bovenop je al bestaande voordelen als een elite lid. Zowel bij het behalen van 50 nachten als 75 nachten mag je maximaal een choice benefit kiezen. Van alle choice benefits blijkt het kiezen voor de vijf elitenachten het interessantst te zijn aangezien je dan minimaal een jaar lang gebruik kunt maken van een hogere elitestatus. Deze tellen daarnaast ook nog eens mee voor lifetime status. Maak je keuze voor de choice benefits pas vanaf het moment dat je weet hoeveel nachten je dit jaar precies verwacht te overnachten bij Marriott. Anders heeft het natuurlijk geen zin. Daarnaast is ook de Free Night Award ter waarde van 40.000 punten een interessante optie. Zeker als je daarvoor een leuke besteding weet te vinden.

Uitgelichte afbeelding: Marriott

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *