Dit krijg je vanaf nu bij Hilton in plaats van een gratis ontbijt

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hilton Honors maakte in mei dit jaar al bekend om het gratis ontbijt voor Gold en Diamond leden in de Verenigde Staten te gaan vervangen door een voucher. Inmiddels zijn er meer details bekend wat je nu voor zo’n voucher krijgt.

Voucher in plaats van gratis ontbijt

Eerder dit jaar maakte Hilton al bekend om het gratis ontbijt voor Gold en Diamond leden te willen vervangen door vouchers. Hilton Honors leden zouden namelijk meer flexibiliteit wensen en daarom is besloten om het gratis ontbijt te vervangen door vouchers. Zo kunnen gasten bijvoorbeeld in plaats van een ontbijt een middagsnack nuttigen. Dit geldt alleen voor verblijven in de Verenigde Staten en dus (nog) niet wereldwijd. Vooralsnog gaat het hier om een tijdelijke wijziging in het programma. Al gaan er geruchten rond dat het wel eens voor altijd kan zijn. Dit duurt in ieder geval tot 31 december 2021.

Hilton Honors, Gratis Ontbijt, Vouchers
Hilton Honors vervangt gratis ontbijt door vouchers. (foto: eigen werk)

Details van gratis voucher

Maar wat krijg je nu precies voor zo’n voucher? Hilton Honors heeft onlangs meer details bekendgemaakt. Tot nu toe wisten we het volgende over de vouchers:

 • Je krijgt één voucher per dag die je vervolgens kunt besteden in het restaurant, bar of voor room service.
 • De vouchers zijn gebonden aan de dag, je kunt dus niet een voucher gebruiken die bedoeld was voor gisteren.
 • Verblijf je met twee personen op één kamer? Dan krijg je allebei een voucher.
 • Gold leden hebben de optie tussen een voucher en punten, terwijl Diamond leden beide krijgen
 • Dit geldt voor zowel bestaande als nieuwe boekingen

Natuurlijk is de waarde van een voucher meer waard in een Waldorf Astoria hotel dan in bijvoorbeeld een Garden Inn. De waarde van de vouchers is als volgt:

 • $25 per persoon per dag in luxe hotels zoals Waldorf Astoria, Conrad en LXR
 • $12 per persoon per dag in full service en lifestyle hotels ($15 in de duurdere hotels), zoals Hilton, Signia, DoubleTree, Curio, Tapestry Collection, Canopy en Motto
 • $10 per persoon per dag in Hilton Garden Inn hotels

Hilton Honors, Gratis Ontbijt, Vouchers

Conclusie

Vanaf nu t/m zeker 31 december 2021 krijg je als Gold en Diamond lid in de Verenigde Staten geen gratis ontbijt meer bij Hilton. In plaats daarvan krijg je een voucher die je kunt besteden voor bijvoorbeeld bij de lunch. Hierdoor hebben gasten weliswaar meer flexibiliteit, maar aan de andere kant zullen ook veel gasten hiermee niet blij zijn. Als Diamond lid heb je wel toegang tot de lounge, maar die zijn er niet veel in de VS. En $12-$15 vervangt zeker niet de waarde van een volledig ontbijt in bijvoorbeeld een DoubleTree hotel.

Uitgelichte afbeelding: Hilton Honors

Reacties

 1. Boudewijn zegt

  In de Hilton Diamond groep op Facebook komen veel voorbeelden langs van de daadwerkelijke invulling van deze bezuiniging. Daar waar ik het eerst een aardig idee vond, blijkt de uitvoering van een dusdanig niveau dat dit alleen maar als een ordinaire bezuiniging gezien kan worden.
  In de groep wordt daarom aan iedereen aangeraden na een verblijf flink te klagen bij de Diamond Desk.

  • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

   Het is inderdaad een pure bezuiniging en een achteruitgang van de voordelen als Gold en Diamond lid. Goed idee om als Diamond lid je beklag te doen en hopen dat dit helpt. Laten we in ieder geval niet hopen dat deze verandering ook buiten de VS zal worden doorgevoerd.

   • Boudewijn zegt

    Die Facebook groep laat het wel goed zien: Hilton op Hawai: $12 per persoon voucher; goedkoopste ontbijt >$30

 2. P Dejong zegt

  Deze wijziging is niets anders dan een ordinaire besparing en maakt het Hhonors membership nog minder dan het al; was. Hyatt neemt inmiddels status en punten een op een over.. Denk dat het dat maar gaat worden na vele jaren Diamond level. Helaas

  • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

   Mee eens, zeker als je veel in de VS verblijft kan ik me voorstellen dat mensen overstappen naar bijvoorbeeld Hyatt of Marriott. Ontbijt en loungetoegang zijn twee belangrijke voordelen voor Hilton Diamond leden. Laten we hopen dat Hilton deze regels niet gaat toepassen op hotels buiten de VS. Zelf verblijf ik vooral in Hilton hotels in Europa en zolang daar gewoon gratis ontbijt en loungetoegang wordt gegeven voor Hilton Diamond leden, blijf ik bij Hilton.

   En als ze het aantal Diamond leden in de VS willen nu echt willen terugdringen moeten ze gewoon deze status niet meer aan houders van creditcards geven. Het is dus gewoon een pure bezuiniging en zeker geen slimme zet van Hilton als je het mij vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *