Des Indes – A Luxury Collection Hotel5 min leestijd

spg hot escapes

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Via het cheap hotel deals topic op het forum van Ikvliegveel.com (link) kwam ik te weten dat het dit najaar mogelijk was om voor 89 euro een superior kamer te boeken in het majestueuze 5 sterren hotel Des Indes in Den Haag. Na het checken van een aantal data, kwam ik op het idee om een verrassingsweekend te boeken voor m’n vriendin ter gelegenheid van haar verjaardag. Zo gezegd, zo gedaan en snel kreeg ik de bevestiging dat alles geregeld was voor een verblijf van 3 tot en met 5 oktober.

Boeking

Voorafgaand aan ons verblijf kreeg ik nog de mogelijkheid aangeboden tot kamer upgrade, het ging om een upgrade van een superior room naar een executive room en omdat het om een speciale gelegenheid ging besloot ik dit te doen.

Des Indes - Confirmation-2

Dit bracht een meerkost met zich mee van 75 euro per nacht, maar dan was ik nog steeds goedkoper uit dan vanaf het begin een executive kamer te boeken inclusief ontbijt en internet.

Des Indes - Upgrade Confirmation

 

In de dagen voor ons bezoek kreeg ik nog een email van het hotel met daarin de laatste info betreffende tentoonstellingen in Den Haag, verschillende musea en ze vroegen of ze iets konden doen om ons verblijf aangenamer te maken. “Hmm, een mooi boeket rozen voor de verjaardag van m’n vriendin zou niet mis staan” dacht ik bij mezelf en na een korte email uitwisselingen was dit geregeld.

Des Indes - Roses Confirmation

Check in

Na een vlotte reis met de trein vanuit Antwerpen en een korte taxi rit vanaf Den Haag CS werden we héél vriendelijk en hartelijk onthaald aan de receptie van het hotel. De receptioniste merkte meteen op in het systeem dat mijn vriendin jarig was de dag voordien en prompt werd m’n vriendin door het aanwezige personeel gefeliciteerd. Ter gelegenheid hiervan kregen we een glas champagne aangeboden wat nadien naar onze kamer gebracht zou worden.

De nodige formaliteiten werden vlotjes afgewerkt en snel kregen we de key card overhandigd van onze kamer op de eerste verdieping. Daarna werden we heel attent naar de lift geëscorteerd.

Kamer

Op de eerste verdieping was het even zoeken naar de kamernummers want we zagen geen nummers op de deuren, tot ons oog ineens viel op de kleine kandelaars die naast de deuren op de muur waren gemonteerd. Hierop stonden de namelijk de nummers en tot ons groot genoegen hadden we een kamer op het einde van de gang, ver weg van de lift.

Des Indes - Room Number

 

Als verrassing voor mijn vriendin stond er een boeket rode en witte rozen op het salontafeltje naast het bed en kort nadat we op onze kamer waren aangekomen kwam er iemand van room service langs met de glazen champagne en een schaaltje met daarop een klein assortiment van zoete hapjes.

Des Indes - Roses & Champagne

 

De typische tijdloze sfeer die beneden in de lobby heerst, is ook terug te vinden in de kamer zelf want vanaf het moment dat je de kamerdeur opent, is het net alsof je een stapje terug in de tijd zet.

Zicht vanuit de kamer op de inkomhal
Zicht vanuit de kamer op de inkomhal

 

De kamer is voorzien van een antieke garderobe kast waar je voor twee personen genoeg kleren in kwijt kan voor een weekend. De minibar, kluisje en toebehoren om thee en koffie te maken zijn geïntegreerd in deze kast.

Garderobe kast met ingebouwde minibar
Garderobe kast met ingebouwde minibar

Naast de kast was een mooie 40 inch flatscreen TV op de muur voorzien, maar deze hebben we niet gebruikt aangezien we grootste deel van ons bezoek andere bezigheden hadden.

Het meesterstuk in de kamer was ons het gigantische bed, wat een soort hemelbed was dat tot aan het hoge plafond rijkt. Behalve de nostalgische tijdloze look van het bed was het enorm comfortabel. Wij hebben allebei rugproblemen maar vielen moeiteloos in slaap op de heerlijk zachte kussens in combinatie met het matras.

Super comfortabel bed!
Super comfortabel bed!
Gigantische hemel...
Gigantische hemel…

Naast het bed waren 2 nachttafeltjes voorzien en aan elke kant 2 lampen. Op het rechtste nachttafeltje was eveneens een docking station voorzien voor iPhone of iPod. En in tegenstelling tot andere hotels, lag hier interessante lectuur naast het bed.

Des Indes - Reading Material

 

De badkamer was te bereiken via een aparte deur in de inkomhal van de kamer.

Ingang van de badkamer
Ingang van de badkamer
Aparte wasbak
Aparte wasbak
Amenities van Molton Brown
Amenities van Molton Brown
Mooi geëtst logo op de douche
Mooi geëtst logo op de douche

 

Heerlijke regendouche!
Heerlijke regendouche!
Groot ligbad
Groot ligbad

Wel opletten bij het instappen in bad, zelfs met mijn lange benen moest ik oppassen.

Waarschuwing voor het bad
Waarschuwing voor het bad

Verblijf

Het ontbijt is ’s morgens voorzien vanaf 7u tot 11u in de lobby beneden waar de tafels zijn voorzien in de lounge onder de grote koepel van het hotel. In een unieke sfeer kan je hier genieten van een heerlijk ontbijt. Mijn excuses voor het uitblijven van foto’s van deze ruimte maar ik vond het zelf niet kunnen om de sfeer te verbreken door als een malloot foto’s te gaan lopen nemen.

Het hotel voorziet ’s avonds een turn down service, tenzij je het “do not disturb” bordje voorziet. Je pantoffels worden klaar gezet naast het bed, het bed wordt netjes open gelegd en er wordt een speciale thee klaar gezet.

Turn down service
Turn down service

Wij hebben 2 tips voor eetgelegenheden. In de Kazernestraat achter het hotel ligt een klein Italiaans restaurantje, Pizza Pazza, wat nog maar pas in februari geopend is. Héél betaalbaar, heerlijke pizza en pasta en een overheerlijke tiramisu cheesecake! Het andere is Kua Mexican Kitchen in de Torenstraat, waar ze authentieke Mexicaanse gerechten serveren en de eigenaar is Mexicaans. Ontzettend lekker eten!

Conclusie

Wij hebben genoten van ons verblijf in Hotel Des Indes! De unieke sfeer, de vriendelijkheid en behulpzaamheid van al het personeel, het heerlijke bed en de ligging van het hotel zorgen ervoor dat wij hier zeker weer een keer terug komen! Oh ja, om jullie een idee van de prijs te geven, dit bordje hing in de kamer… Zoals je ziet loont het de moeite om allerlei deals in de gaten te houden.

Des Indes - Room Rate

Reacties

  1. tommy777 zegt

    Great pictures and review. I really love this place, you can get a great deal there on weekends in the winter. Awesome, easy getaway for locals as well

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *