Delta komt komende maanden vaker naar Amsterdam2 min leestijd

Airbus A350 in Delta livery (Bron: Delta)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ondanks de beperkingen wat betreft vliegbewegingen op Schiphol komt Delta de komende maanden vaker naar Amsterdam. Op routes van Schiphol naar onder meer Seattle en Minneapolis/St. Paul wordt straks vaker gevlogen. Ook zijn er enkele wijzigingen in de toestelinzet.

Delta verhoogt vliegfrequentie Schiphol

Onlangs schreven we nog dat JetBlue voorlopig dagelijks op Schiphol mag blijven vliegen. Eerder was er echter nog sprake van dat de verbindingen van deze maatschappij in zijn geheel zouden komen te vervallen. Dit heeft te maken met de aangepaste slotverdeling door de verplichte krimp van Schiphol. Maar dat gevaar is voor JetBlue voorlopig geweken.

Het lijkt erop dat Delta nog een manier heeft gevonden om meer vluchten uit te voeren naar Nederland. Uit data van de website Aeroroutes blijkt dat Delta vanaf 30 maart 2024 vaker naar Schiphol zal komen. De frequentie van de route Minneapolis/St. Paul naar Amsterdam gaat vanaf die datum van 2 naar 3 per dag. En de route Seattle naar Amsterdam gaat van 1 naar 2 dagelijkse vluchten. De uitbreiding van vluchten geeft reizigers vanuit Schiphol nog meer opties om naar de Verenigde Staten te reizen.

Wijzigingen toestelinzet Delta

Er zijn ook enkele wijzigingen in de trans-Atlantische toestelinzet voor Delta. Zo zet de SkyTeam maatschappij vanuit Atlanta vaker een Airbus A350-900XWB in. En vanuit Minneapolis/St. Paul gaat Delta met de grotere Airbus A330-300 vliegen, in plaats van de -200. De -300 heeft 59 meer stoelen dan de -200. Er is ook een wijziging op de verbinding van Salt Lake City naar Amsterdam, daar gaat de A330-300 vliegen, terwijl er eerst een kleinere -200 was gepland. Tot slot nog de toestelinzet vanuit Seattle naar Schiphol. Vanaf 30 maart 2024 komt er enkel nog een Airbus A330-900neo op deze route.

Benieuwd naar onze ervaringen met de Airbus A330-300 van Delta? Check dan onze Delta Premium Select flight review en bekijk ook de YouTube video. En hier lees je meer over de A330-900neo van Delta.

Bron omslagfoto: Delta / Foto’s in artikel: InsideFlyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *