Delta into the sky met nieuwe First Class & Airbus A321neo3 min leestijd

Vanaf februari echt gratis WiFi bij Delta Air Lines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op 20 mei vertrok de nieuwe Airbus A321neo van Delta vanaf de luchthaven van Boston Logan International Airport. Van dit nieuwe type ontvangt de maatschappij de komende jaren nog veel toestellen. De nieuwe Delta A321neo is niet alleen interessant omdat het een nieuw toestel is, maar is ook voorzien van de nieuwste First Class van de maatschappij.

Vernieuwingen

Delta timmert inmiddels alweer jaren aan de weg. De maatschappij is flink bezig met vlootvernieuwing, verbeteringen in de service aan boord, maar ook op de grond zijn veranderingen. Zo is er een flinke investering in de lounges in de Verenigde Staten. Zo is Terminal 2 op de luchthaven van Los Angeles flink onder handen genomen en is hier een flinke Sky Club Lounge geopend.

Nieuw toegangsbeleid Delta Sky Club
Los Angeles Sky Club

Al in 2017 schafte Delta bij Airbus 100 A321neo toestellen aan. Deze order kon destijds nog worden uitgebreid met nog eens 100 toestellen. Inmiddels is duidelijk dat er tot dusver 155 Airbus A321neo toestellen naar Delta zullen komen. Dit nieuwe toestel is voorzien van de nieuwste snufjes en is natuurlijk duurzamer dan de voorgangers. Zo zou het toestel een betere brandstofefficiëntie hebben van 20% ten opzichte van de A321ceo. Ook zullen reizigers in de binnenlandse Business Class van Delta (First Class genoemd) een flinke verbetering aantreffen. Deze cabine krijgt deze nieuwe First Class stoelen.

Airbus A321neo

Alweer in maart van dit jaar ontving Delta Air Lines haar nieuwste aanwinst, de Airbus A321neo. Het duurde nog bijna twee maanden voordat het toestel ook daadwerkelijk in gebruik werd genomen. Het toestel wordt ingezet op binnenlandse vluchten in de Verenigde Staten. De verwachting is dat de maatschappij dit jaar 26 toestellen zal ontvangen. Tot en met 2027 ontvangt Delta de 155 bestelde Airbus A321neo toestellen.

Ontvangst van eerste nieuwe Delta Airbus A321neo in maart 2022.

Het toestel beschikt over drie cabines: First Class (Binnenlandse Business Class bij Delta), Delta Comfort en Economy. In totaal is er ruimte voor 194 reizigers, waavan 20 in First Class, 42 in Delta Comfort en de overige 132 in Economy Class.

De nieuwe Airbus A321neo van Delta is voorzien van Pratt & Whitney GTF motoren die bijdragen aan de reductie van het brandstofgebruik en geluid.

Nieuwe Delta First Class in A321neo

Ze zijn er enige tijd mee bezig geweest, de ontwikkeling van de nieuwe First Class bij de Amerikaanse maatschappij. First Class is te vergelijken met Business Class binnen Europa van onder andere British Airways, Air France of KLM. Echter, het product is wel degelijk anders in de Verenigde Staten dan in Europa. Waar het bij de Europese maatschappij meestal eenzelfde soort stoel is als in Economy (alleen met wat meer beenruimte), is dat bij Delta zeker niet het geval.

De First Class stoelen in de Airbus A321neo staan in een 2-2 configuratie, hebben een (beperkte) privacy kap, een stevige tafel en meer opbergruimte. De stoelen zijn van de fabrikant RECARO, waar KLM bijvoorbeeld haar World Business Class stoelen van heeft in de Boeing 787-10. De First Class stoelen bij Delta hebben een pitch van 37”, een recline van 5” en de stoel is iets meer dan 53cm breed. Er zijn oplaadmogelijkheden, de armleuning is verstelbaar en in de stoel voor je is een groot inflight entertainmentsysteem aanwezig. Een mooie stoel dus in een nieuwe machine. Dit jaar zullen er dus verschillende nieuwe toestellen arriveren die ook voorzien zijn van Delta’s nieuwe First Class.

Beeldmateriaal: Delta Air Lines

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *