Deal: naar Dubai in Business Class met Air France/KLM vanaf €890

Via Pixabay

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In luxe net na het hoogseizoen naar Dubai vliegen? Als je vanaf Riga (RIX) of Vilnius (VNO) vertrekt kun je vanaf zo’n €900 in Business Class reizen met Air France via Parijs of KLM via Amsterdam. Vanaf september zijn er verschillende data met beschikbaarheid. Tussen de Baltische staten en Parijs of Amsterdam vlieg je met Air Baltic. Vanaf Riga is dit zelfs met de Bombardier CS300/Airbus A220. Vanaf Vilnius met een Boeing 737. Tussen Amsterdam/Parijs en Dubai vlieg je met de Boeing 777. De vluchten kan je onder KLM vluchtnummer boeken, dus je ontvangt gewoon miles en XP. Als je bij Flying Blue spaart hoef je het, met het revenue-based programma, niet voor de miles te doen maar je kan nu wel minimaal 78 XP verdienen. Tickets zijn gewoon bij KLM te boeken.

Enkele nadelen: je moet positioneren naar Riga of Vilnius en op deze route is alleen Air Baltic actief. De vluchttijden zijn misschien ook niet ideaal met een vroeg vertrek en vrij lange layover. Daarnaast is er een minimum stay van 7 nachten voor de goedkoopste tarieven. Voor een paar tientjes meer kun je ook 6 nachten verblijven; voor minder nachten schiet de prijs omhoog. Op de terugweg kun je overwegen in Amsterdam uit te stappen als je met handbagage reist. Je krijgt dan niet de 15 XP van de vlucht naar Riga of Vilnius.

Bron

Reacties

 1. Jack PÉ flyer zegt

  Even voor alle duidelijkheid… codeshare of niet… XP punten krijg je enkel indien de vluchten uitgevoerd worden door een Skyteam partner. Air Baltic is dat niet dus geen XP.
  Mij overkwam deze ‘verassing’ Toen ik via de KLM website een vlucht Amsterdam -Sydney heb geboekt waarbij je tot aan HKG met AF vliegt en verder onder een AF vluchtnummer (codeshare) een doorverbinding hebt naar Sydney uitgevoerd door Qantas. Retour in omgekeerde volgorde. Ticketprijs in C-class 5248 euro leverde slechts 101 XP op omdat Qantas geen Skyteam partner is.
  Kijk dus uit met wat je beweert hier op insideflyer. Via de Platinum service lijn werd Mij verzekerd dat dit probleem bekend is bij KLM en ten gevolge hiervan prijsbewuste klanten naar andere Skyteam partners worden gedreven zoals China Airlines die wel vanuit Amsterdam naar Sydney alle segmenten uitvoeren en belonen met 132 XP voor een tarief van 2664 euro.

  • The Flying Dutchboy zegt

   Hallo Jack. Dat is niet correct in geval van een codeshare op KLM of Air France vluchtnummer. Op ALLE KL/AF marketed vluchten, ongeacht de uitvoerde maatschappij spaar je miles en XP alsof het een KL/AF vlucht is. Als je een codeshare boekt bij een andere maatschappij moet de vlucht inderdaad door Skyteam uitgevoerd worden. Zie het verschil in tekst tussen de partnerpagina van Air France en Alitalia:
   https://www.flyingblue.nl/nl/partners/airline/airline-air-france/presentation

   https://www.flyingblue.nl/nl/partners/airline/airline-alitalia/presentation

   • Jack PÉ flyer zegt

    Blijkbaar pakt de werkelijkheid anders uit dan advertised. Wegens platinum status wel een sloot mijlen ontvangen op basis van tarief (ruim 40k) maar over de segmenten uitgevoerd door een non-skyteampartner 0 XP. Overigens in de door jou aangehaalde links betreffen alle modellen uitvoerende Skyteam partners.

     • Jack PÉ flyer zegt

      Dat is precies waar het mij om gaat. Interpreteer het woord “marketed”. Bij de toekenning van de XP houdt men vast aan het feit dat de vlucht moet worden UITGEVOERD door een Skyteam partner. Dit vindt men nergens terug in hun FB Re-Invented verhaal waar je ook zoekt on line enz.. Goed dat je alert reageert op mijn ervaringen!

    • Sandor zegt

     Ik wilde hier toch nog even op reageren, omdat ik deze deal onlangs geboekt heb en net in de KLM app zag staan dat ik 78 XP voor deze reis ga ontvangen. Dus The Flying Dutchboy vermeldt mijns inziens het correcte aantal XP in het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *