De Werelddeal Weken van KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ieder jaar in januari en september heeft KLM de werelddeal weken. Waarbij tijdens een korte periode KLM tickets met korting verkocht worden. Voor veel mensen een goed moment om tickets te boeken voor een aanstaande (vakantie) reis. Toch blijft het zaak om altijd goed de prijzen te vergelijken, en je niet blind te staren op deze tijdelijk verlaagde prijzen!

werelddealweken_2017_1Actieperiode

Meestal starten de werelddeal weken in januari, maar de komende actieperiode start al op 30 december 2016. Op meer dan 100 bestemmingen zijn de tickets dan te verkrijgen met “wereldkorting”. Waarom KLM nu in december al start met de werelddeal weken is niet bekend. De vluchten leveren 25% Flying Blue punten op. De boekingsperiode is voor alle bestemmingen gelijk, de reisperiode niet. Kijk dus goed naar de voorwaarden.

klm-werelddeal-weken_1

Goede deals

Een vraag die ieder jaar weer terugkomt is of de aangeboden prijzen de moeite waard zijn? Deze ronde zit er zo op het eerste oog maar één aanbieding bij, Teheran vanaf EUR 299. Al is dit niet een bestemming die iedereen aanspreekt.

Feit blijft dat het de moeite waard is om nog even verder te zoeken. Vaak zijn de tickets vanuit de ons omliggende landen goedkoper. Zeker als je een aantal tickets wilt boeken. Als voorbeeld neem ik een puur willekeurig ticket in de mei vakantie van 2017 naar Los Angeles. Met KLM vanaf Amsterdam kost dit ticket EUR 760,85.

werelddealweken_2017_3

Vertrek je vanaf Düsseldorf, via Amsterdam, naar Los Angeles dan kost hetzelfde ticket ineens EUR 409,10 per persoon. Een verschil van bijna EUR 352 per ticket! Zeker als je een gezinsvakantie wilt boeken is het verschil substantieel. Goed, je moet vertrekken vanuit Düsseldorf en dat is vanuit de Randstad twee uur reizen. Maar een nachtje daar slapen voorafgaand aan de vlucht en het parkeren van de auto kost je samen rond de EUR 100 extra. Ondanks deze extra inspanning kan je zo honderden euro’s besparen.

werelddealweken_2017_2

Zelfde prijs voorbeelden zijn aanwezig vanuit Brussel en Antwerpen. Indien je zo’n ticket boekt dan moet het eerste stuk vanuit Düsseldorf, Brussel of Antwerpen wel gevlogen worden (vanuit Brussel en Antwerpen gaat het 1e stuk per trein naar Schiphol).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *