D66 wil sluiting Rotterdam-The Hague Airport1 min leestijd

Rotterdam Airport, Zonnepark

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanwege overlast en teveel CO2-uitstoot wil D66 Zuid-Holland dat Rotterdam-The Hague Airport haar deuren voorgoed gaat sluiten. Dit terwijl de luchthaven in 2021 tot een van de duurzaamste luchthavens ter wereld werd uitgeroepen.

D66 wil dat Rotterdam-The Hague Airport sluit

Als het aan D66 ligt gaat Rotterdam-The Hague Airport in de toekomst haar deuren sluiten. Dit maakte de partij onlangs bekend naar aanloop van de Provinciale Statenverkiezingen van maart. Het is niet de eerste keer dat een politieke partij met zoiets komt. Twee jaar geleden kwam GroenLinks namelijk ook al met het bericht dat deze luchthaven voorgoed moet sluiten. Echter zijn de plannen van D66 wat anders dan die van GroenLinks. Zo wil de partij dat het aantal vluchten tot 2040 langzaam wordt afgebouwd. In dat jaar moet de luchthaven dan volledig dicht gaan. Ook de Partij van de Dieren heeft laten weten af te willen van Rotterdam-The Hague Airport.

Rotterdam Airport, RTHA
D66 wil dat Rotterdam-The Hague Airport sluit. (bron: RTHA)

Door de luchthaven pas in 2040 voorgoed te laten sluiten is er volgens D66 meer tijd voor alternatieven. De partij heeft het dan niet alleen over de trein maar ook over de zogeheten hyperloop. Volgens D66 kan het zo niet verder gaan met de milieuvervuiling in de luchtvaart. ¨We kunnen niet zo door blijven gaan. De luchthaven zorgt voor veel geluidshinder in de omliggende wijken, én voor veel CO2-uitstoot¨, legt statenlid Jeroen Heuvelink in het AD uit.

Uitgelichte afbeelding: Rotterdam-The Hague Airport

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *