Crowne Plaza Amsterdam Zuid

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Amsterdam vind ik altijd wel een bezoekje waard, maar ik ben niet de enige die daar zo over denkt, en hierdoor kunnen hotels best prijzig zijn. Dan ben je blij dat je dankzij de promoties de tips op onze site en forum een hoop IHG Rewards Club punten hebt verzameld, die je kunt inwisselen voor een gratis overnachting. Omdat het Crowne Plaza in het centrum volgeboekt was koos ik voor de Amsterdam Zuid locatie.

Dit hotel ligt wat buiten het centrum aan de Zuid-As, een nieuwe zakenbuurt, maar is dankzij een uitstekende aansluiting op het openbaar vervoer vlot te bereiken vanuit zowel centrum Amsterdam als ook vanuit Schiphol. Ook kun je snel op de ringweg van de Amsterdam, de A10, komen. Vanwege zijn ligging is het vooral een hotel voor zakenlui dat tijdens de week vaak volgeboekt is, maar er tijdens het weekend heel rustig bijligt. Het hotel is drie jaar oud en vind inspiratie bij het New York uit de jaren dertig en meer bepaald bij de componist George Gershwin.

cp ams hotel

De lobby is ruim en licht en heeft als extra aardigheidje een stand waar joggers handdoeken en plannetjes van looproutes in de buurt kunnen krijgen. Na een vlotte check-in, met een muur achter de receptie die opgebouwd is uit oude koffers kon ik naar mijn superior kamer. En die was helemaal mijn ding! Een retro trendy inrichting, met grote foto’s van George Gershwin tegen de muur en een heerlijk groot en comfortabel kingsize bed. Het slaapcomfort was uitstekend. De kamer was volledig geluiddicht en het bed was heerlijk en uiterst comfortabel.

P1080831

De ruime badkamer had een bad zonder aparte douche, wat ik altijd een beetje spijtig vind. De douche had een goeie waterdruk en warm, zeg maar heet, water. De kranen waren duidelijk niet bestand tegen het dagdagelijkse gebruik door soms al te brute hotelgasten en zagen er wat versleten uit.

P1080834

Het hotel beschikt ook nog over een fitness en restaurant, waar ik op deze korte trip geen gebruik van gemaakt heb, en een stijlvolle lobbybar, waar ik de cocktail van de week probeerde.

P1080843

Conclusie

Hoewel het vanwege zijn ligging misschien niet direct voor de hand ligt voor wie Amsterdam wil bezoeken is dit Crowne Plaza alleen al vanwege haar interieur de moeite waard om te overwegen. En wie voor zaken in de buurt moet zijn kan ik dit hotel zeker van harte aanbevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *