Club Eurostar, het nieuwe Eurostar getrouwheidsprogramma2 min leestijd

InsideFlyer

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op 7 december komt Eurostar met een nieuw getrouwheidsprogramma dat Club Eurostar zal heten. De huidige programma’s verdwijnen.

De aanbieder van de hogesnelheidstreinen tussen Londen en het vasteland heeft op dit moment 2 loyaliteitsprogramma’s. Er is “Eurostar Plus”, gericht op vakantiegangers en daarnaast het op zakenlui georiënteerde “Eurostar Frequent Traveller”. Deze twee programma’s gaan nu dus op de schop en worden vanaf morgen vervangen door Club Eurostar.  Dit nieuwe programma neemt de meeste kenmerken van Eurostar Frequent Traveller over.

club eurostar

Leden van de huidige programma’s worden automatisch overgeheveld naar Club Eurostar. De Eurostar Frequent Traveller leden behouden hun punten, de deelnemers aan het Eurostar Plus programma zullen hun saldo uitgekeerd krijgen in e-vouchers.

Elite status

Het Club Eurostar programma vertoont wel wat gelijkenissen met de loyalty programma’s die je in de luchtvaart terugvindt. Voor elke Britse Pond die je besteedt krijg je 1 Club Eurostar punt.  Bedragen in Euro zullen omgerekend worden naar Ponden. En net zoals bij vliegtuigmaatschappijen zijn er verschillende status niveaus.

Classique

Het basisniveau dat je krijgt na inschrijving. Eurostar belooft speciale leden aanbiedingen en je kan jouw punten besteden aan upgrades en Eurostar tickets.

Avantage

Deze mid tier status krijg je na het verzamelen binnen een kalenderjaar van 400 punten of na 5 reizen heen en terug met Eurostar, ook in 1 kalenderjaar. Avantage leden kunnen hun punten ook bij railteam partners besteden, of in de Club Eurostar shop.

Carte Blanche

De hoogste status krijg je nadat je 1.800 punten bijeengespaard hebt of na 24 heen en terug reizen. Carte Blanche leden kunnen genieten van lounge toegang en een fast track bij de veiligheidscontrole.

Spenderen

Met jouw punten kan je jezelf een gratis Eurostar ticket cadeau doen. Een trip in tweede klasse, bij Eurostar “standard” geheten, zal 1.000 punten kosten.  Voor eerste klasse, “standard premier”, ben je 2000 punten kwijt.  Net zoals in de luchtvaart zijn er maar een beperkt aantal zitjes per trein beschikbaar om met punten te boeken. Is er geen beschikbaarheid maar wil je toch mee aan boord, dan kan dat, mits een verhoging van 500 punten.  Een ticketje in “business premier”, waar ondermeer lounge toegang zit inbegrepen, kost 3000 punten.  En in tegenstelling tot in de luchtvaart hoef je hier geen taksen en toeslagen te betalen. Het ticket is echt gratis.

Er komt ook een points en cash systeem, waarbij je een kleiner aantal punten kan gebruiken om een goedkoper ticket te kopen. Maar hoeveel punten je precies zal nodig hebben is nog niet bekendgemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *