China Southern deze zomer met A380 naar Schiphol2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Chinese maatschappij China Southern gaat nog één zomerseizoen met de Airbus A380 vliegen tussen de luchthavens Guangzhou en Schiphol. Eerder deze maand werd bekend dat China Southern binnenkort alle Airbus A380 toestellen met pensioen gaat sturen. Naast dat de grote toestellen in vergelijking met nieuwere toestellen nu niet bepaald milieuvriendelijk zijn, neemt ook het in- en uitstappen van passagiers behoorlijk wat tijd in beslag. Daarnaast geeft men tegenwoordig ook meer de voorkeur aan een hogere frequentie waar Airbus A350 en Boeing 787 toestellen veel geschikter voor zijn.

China Southern met A380 naar Schiphol

China Southern beschikt op dit moment over vijf Airbus A380 toestellen. Mede door de pandemie is de Chinese maatschappij genoodzaakt al deze toestellen dit jaar met pensioen te sturen. Twee toestellen zijn ondertussen al uitgefaseerd, terwijl de overige drie toestellen later dit jaar met pensioen gaan. Tot die tijd is de route van Guangzhou naar Schiphol gekozen om het toestel gedurende het tweede kwartaal van dit jaar in te zetten. Het is de bedoeling dat China Southern vanaf nu elke vrijdag met de Airbus A380 vanuit Guangzhou naar Schiphol gaat vliegen. Tot wanneer precies is op dit moment nog onbekend.

China Southern A380 business class (foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Hiermee zijn China Southern samen met Emirates de twee maatschappijen die met dit type toestellen op Schiphol vliegen. Op ITA Matrix is te zien dat de vlucht van Guangzhou om 0.25 uur (lokale tijd) naar Schiphol vertrekt. De vlucht komt na 12 uur en 30 minuten dezelfde ochtend om 5.55 uur (lokale tijd) aan op Schiphol. De terugvlucht naar Guangzhou vertrekt om 11.50 uur Nederlandse tijd vanuit Schiphol en komt vervolgens de volgende ochtend om 5.50 uur (lokale tijd) weer aan in Guangzhou.

In de Airbus A380 van China Southern is er plaats voor in totaal 506 passagiers. Waarvan 8 in first class, 70 in business class en 428 in economy. In het verleden heeft China Southern al vaker met dit toestel naar Amsterdam.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *