CATHAY PACIFIC THE CABIN LOUNGE6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Meer van deze trip:

– Trip Introductie: Bruno’s Reünie Trip
British Airways Galleries Lounge Amsterdam
– BA Club Europe naar Amsterdam en terug
British Airways Concorde Room
– British Airways First Class naar Hong Kong
– Cathay Pacific The Cabin Business Class Lounge (dit artikel)

Cathay Pacific heeft zes verschillende lounges in Hong Kong die allemaal hun eigen karakter hebben. Valentijn heeft al eerder geschreven over drie lounges: The Wing First Class Lounge, The Wing Business Class Lounge en The Bridge Lounge.

Ik had daarom besloten om The Cabin uit te proberen. Ik had toegang tot de First Class lounge omdat ik aankwam op een long-haul OneWorld First Class vlucht, maar ik had deze lounge ook al eens eerder bezocht en wilde iets anders uitproberen. The Cabin lounge bevindt zich een etage beneden de ingang die naast gate 23 ligt. Gelukkig dicht bij de gate voor mijn vlucht naar Singapore.

image1 (1)
De trap die tot de lounge leidt

Zodra ik beneden kwam, werd ik verwelkomd door vriendelijke lounge agents die me mijn boarding pass vroegen. Als je de lounge binnenkomt kan je twee kanten op, naar links waar “The Deli” en “The Health Bar” zich bevinden, en naar rechts waar “The IT Zone” is. Ik ging eerst naar links, omdat ik trek had. Deze kant van de lounge was erg druk en het was moeilijk om een vrije plek te vinden.

image4
Lounge Aanwijzingen

In “The Deli” stond een groot buffet met diverse westerse en Aziatische maaltijden, die bereid worden door het “Peninsula Hotel” in Hong Kong. In dezelfde ruimte is ook “The Sandwich Bar” waar je vers gemaakte broodjes kan krijgen. Bij de selfservice bar zijn veel frisdranken en verschillende soorten bier. Naast het buffet is de eetzaal.

image8
Buffet
image9
Selfservice Bar
image7 (1)
Eetzaal

Toen ik verder liep, vond ik “The Health Bar”, waar je verschillende smoothies, sappen en cocktails kan bestellen. Ik ging voor een overheerlijke aardbei-banaan smoothie. Links van de bar vond ik internationale kranten, met onder andere De Telegraaf. Ik nam een krant mee en ging zitten in een van Cathay Pacific’s iconische stoelen. Prettige stoelen om in te zitten. Je zit er privé, ze hebben een stopcontact en je kan er makkelijk in werken.

image5
The Health Bar
image9 (1)
Cathay Pacific stoel
image12
Krant, fruit en mango-sap

De lounge heeft normaal een mooi uitzicht op de vliegtuigen, maar omdat de zon direct de lounge in scheen in combinatie met de defecte airco waren de gordijnen naar beneden. Het was nog steeds heel warm in de lounge, maar het had geen zin voor mij om naar een andere lounge te gaan doordat ik  niet veel meer tijd over had voor mijn volgende vlucht.

image7
‘Uitzicht’ van de lounge

De toiletten waren super schoon, maar helaas waren in deze lounge geen douches, wat ik wel jammer vond, want na een lange vlucht had ik daar wel zin in! Ik denk dus dat deze lounge meer bestemd is voor mensen die uit Hong Kong zelf vertrekken.

Aan de andere kant van de lounge is “The IT Zone”, die veel zitruimte had en veel rustiger was. Het zag er futuristisch uit met de felle paarse lichten. Er stonden iMac desktops naast de zitruimte, en achter de zitruimte waren cubicles met desktops, telefonen/fax machines en printers. Als je wilt werken zou ik echt “The IT Zone” aanraden door de stilte en alle voorzieningen.

image8 (1)
‘The IT Zone’ zitruimte
image11
iMac Desktops
image10 (1)
Cubicles

Ik vind “The Cabin” een erg fijne lounge, net zoals alle andere Cathay Pacific lounges in Hong Kong. Het is vooral een goede lounge om rustig te werken, maar als je op een lange transfer ben kan je beter naar “The Wing” of “The Bridge” vanwege de uitgebreidere voorzieningen zoals badkamers met douches en meer diverse maaltijden. Het personeel in de lounge is vriendelijk en als het niet te druk is brengen ze ook bestellingen van de bar rond.

Welke lounges in Hong Kong heb jij allemaal bezocht? 

Overzicht

Voordelen

-Veel kantoor voorzieningen
-De broodjes en smoothies zijn erg lekker
-Vriendelijk personeel
-Fijne stoelen

Nadelen

-Kan erg druk zijn
-Airco werkte niet dus het was erg heet

SFEER

RUIMTE

ETEN &

DRINKEN

VOORZIENINGEN

Algemene Waardering

Conclusie

Een fijne lounge, goede lounge om rustig te werken en vriendelijk personeel. Als je en lounge zoekt met meer voorzieningen, is het beter om naar Cathay Pacific's andere lounges te gaan.

6 min leestijd">
4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *