Cathay Pacific start samenwerking met Klarna2 min leestijd

Cathay A350-100- ©Cathay Pacific

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De meerderheid van de vliegtickets wordt tegenwoordig online aangeschaft met een creditcard. Betaalmethodes als iDeal (Nederland) en Bancontact (België) zijn ook populair. Achteraf of zelfs in delen betalen is minder gebruikelijk. Maar daar komt nu verandering in met de nieuwe samenwerking tussen Cathay Pacific en Klarna. Klanten uit 6 Europese landen kunnen daar vanaf nu gebruik van maken.

Vliegticket achteraf of in delen betalen

De meeste mensen betalen hun vliegticket direct aan de airline of boekingswebsite. Daar komt volgens McKinsey wereldwijd in 70% van de gevallen een creditcard bij kijken. Vaak biedt een creditcardmaatschappij vervolgens een uitgestelde betaling of betaling in termijnen aan. Hiervoor worden soms kosten in rekening gebracht. American Express biedt met de Flying Blue co-branded kaarten bijvoorbeeld de mogelijkheid om uitgaven bij onder meer KLM in 3 termijnen te betalen. Daar zijn op dit moment geen extra kosten aan verbonden. Andere uitgaven dienen aan het einde van de maand voldaan te zijn.

Cathay Pacific tickets voortaan ook te betalen met Asia Miles

Cathay Pacific

Cathay Pacific en Klarna willen de betalingsmogelijkheden dus uitbreiden. Voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië en Nederland is het vanaf nu mogelijk om vliegtickets van Cathay Pacific met Klarna te betalen. In het VK is het mogelijk om zonder rente het bedrag in 3 keer af te betalen. Het gaat om bedragen tussen de £ 30 and £ 2.000. In Spanje, Frankrijk en Italië gaat het om vluchten tussen de € 35 en € 1.500. En in Nederland tussen de € 35 en € 4.000. In Duitsland kan dit zelfs tot € 5.000. Voor hogere bedragen zul je dus alsnog met creditcard of iDeal moeten betalen. Deze service is overigens alleen beschikbaar voor klanten van 18 jaar en ouder. Eerder kondigde Klarna ook al een samenwerking met Airbnb aan.

De maatschappij uit Hong Kong vliegt momenteel dagelijks op Amsterdam Airport Schiphol. Voor de vlucht van zo’n 12 uur wordt op dit moment een Airbus A350 ingezet. KLM vliegt tot 4 keer per week non-stop met een Boeing 777 naar Hong Kong. Op dit moment zijn er geen andere airlines die directe vluchten tussen beide steden uitvoeren.

Bron foto’s: Cathay Pacific

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *