Brussels Airport verwerkte in mei meer dan 2,1 miljoen passagiers2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airport heeft in de maand mei van dit jaar maar liefst 2,1 passagiers verwerkt en dat is een toename van 1,5% ten opzichte van 12 maanden geleden. Een paar maanden geleden maakte de Vlaamse regering bekend dat de Belgische luchthaven de komende jaren met nog zeker 13% mag groeien.

2,1 miljoen passagiers via Brussels Airport

Om precies te zijn reisden er afgelopen maand 2.102.553 passagiers via Brussels Airport en dat is een mooie stijging ten opzichte van mei 2023. Dit komt natuurlijk grotendeels door de alsmaar toenemende vraag naar vliegtickets. Toch geeft de luchthaven aan dat dit ook te wijten is aan ee aantal nieuwe bestemmingen. Ook keerden de afgelopen maanden een aantal maatschappijen terug op de grootste luchthaven van België. Zo vliegt Georgian Airways weer sinds 31 maart tussen Brussel en Tbilisi. Daarnaast vliegt Qatar Airways ondertussen ook vaker op Brussel.

Brussels Airport
Brussels Airport verwerkte in mei 2024 ruim 2,1 miljoen passagiers. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

De belangrijkste bestemmingen vanuit Brussel liggen echter wel in Europa. Zo staat Spanje op nummer 1 en volgen Italië en Duitsland op respectievelijk nummer 2 en 3. Daarna volgen Turkije, Griekenland en Marokko. Het aantal passagiers per vlucht bleef dit jaar echter gelijk ten opzichte van vorig jaar. Beide jaren waren dit namelijk 143 passagiers per vlucht. Meer details over de passagiersaantallen kun je vinden op de website van Brussels Airport.

Aanhoudende groei

Op Brussels Airport is er in tegenstelling tot Schiphol nog meer ruimte voor groei. Verwacht wordt dan ook dat het aantal passagiers zal blijven groeien. Ook is deze luchthaven de afgelopen jaren populairder geworden onder de Nederlanders. Sinds een aantal jaar kun je al rechtstreeks met de trein naar Brussels Airport reizen. Deze verbinding blijft in de toekomst, ondanks de snellere trein, gewoon bestaan. Vanaf Amsterdam en Schiphol komt de rechtstreekse verbinding met de Belgische luchthaven echter wel te vervallen.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *