Brussels Airport groeit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airport heeft in de maand juli een recordaantal van 2,3 miljoen passagiers verwerkt. Het vorige record dateert van de zomer van 2000 tijdens de maand juli en dat is met bijna 9% of 86000 passagiers overschreden.

Tijdens de maand juli groeide het aantal passagiers opnieuw met dubbele cijfers, namelijk 14,8 procent. Dit kwam voornamelijk uit de lokale markt die toenam met 17 procent. De transfermarkt nam eveneens sterk toe met 7,1 procent. Het einde van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië en van de ramadan en ook het slechtere weer zorgden ervoor dat een flink aantal Belgen ervoor koos om op reis te gaan.

Opmerkelijk is dat de recordmaand juli 2014 werd gerealiseerd met 19533 passagiersvluchten, 22 procent minder dan het record uit juli 2000. Toen werden er 24939 passagiersvluchten uitgevoerd met gemiddeld 90 passagiers aan boord. Door de inzet van grotere vliegtuigen en een hogere bezettingsgraad ging het aantal passagiers dit jaar per vlucht met 5,2 procent omhoog naar 119 passagiers per vlucht.

De stijging van het aantal passagiers hangt ook nauw samen met het feit dat Brussels Airlines in samenwerking met het Tomorrowland festival de zogenaamde party-vluchten organiseerden, ze vervoerden namelijk met 113 vluchten bijna 15000 passagiers van en naar het festival. Boven op dit aantal passagiers, vervoerde Brussels Airlines tijdens de maand juli 648013 passagiers, een groei van 11,4 procent.

BA-Tomorrowland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *