Brussels Airlines stopt vervroegd met Superjet SSJ100

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airlines heeft een tijdje routes gevlogen met de Sukhoi Superjet SSJ100 die geleased werden van Cityjet. Het was de bedoeling om per maart 2019 met deze toestellen te stoppen, maar dat is nu vervroegd naar januari 2019 weet Routes Online te melden. De laatste vlucht zal op 7 januari 2019 worden uitgevoerd.

Brussels Airlines stopt met Sukhoi Superjet SSJ100

De toestellen worden op dit moment nog ingezet tussen Brussel en:

  • Basel/Mulhouse, laatste vlucht op 4 januari
  • Milan Malpensa, laatste vlucht op 4 januari
  • Bologna, laatste vlucht op 6 januari
  • Krakow, laatste vlucht op 6 januari
  • Billund, laatste vlucht op 7 januari

Daarnaast vloog het toestel ook tussen Brussel en Birmingham, maar dat was op 31 december 2018 voor het laatst. Omdat er vaak problemen waren met dit Russische toestel wil Brussels Airlines ermee stoppen. Dit komt mede door het feit dat er geregeld een toestel stil stond voor langere tijd. Cityjet gaat ook stoppen met de Sukhoi Superjet, mede vanwege deze technische problemen.

Sukhoi SuperJet

Deze Sukhoi Superjet toestellen worden vervangen door vier Bombardier CRJ900 toestellen. Het eerste toestel vliegt al sinds november bij de maatschappij en per januari moeten alle vier de Sukhoi toestellen vervangen zijn. Hierdoor blijft het aantal toestellen gelijk.

De A330 toestellen worden ook vervangen. Tot 2020 zullen er een aantal de vloot verlaten, maar er komen ook nieuwe bij. Meer daarover kun je in dit artikel lezen op InsideFlyer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *