Brussels Airlines start route Brussel – Nairobi2 min leestijd

Business Class cabine aan boord van de Airbus A330 van Brussels Airlines (Bron: Brussels Airlines)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder deze week schreven we nog dat Transavia enkele nieuwe bestemmingen in haar dienstregeling opneemt. Brussels Airlines doet ook een duit in het zakje met de start van de verbinding van Brussel met Nairobi. De eerste vlucht naar de Keniaanse hoofdstad staat gepland op maandag 3 juni 2024.

Brussels Airlines naar Nairobi

Brussels Airlines start binnenkort met het aanbieden van vluchten naar de hoofdstad van Kenia. Vanaf 3 juni staat deze service tot viermaal per week in de planning. Het gaat om een ochtendvlucht op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag. De terugreis betreft een avondvlucht.

De service van Brussels Airport (BRU) naar Nairobi Jomo Kenyatta Airport (NBO) wordt uitgevoerd door een Airbus A330-300. De airline beschikt over 9 van deze toestellen. De A330 van Brussels Airlines heeft 30 plekken Business Class, 21 in Premium Economy en 244 in Economy.

De route is overigens niet helemaal nieuw. Eerder vloog de maatschappij namelijk ook al op Kenia, evenals enkele andere bestemmingen op het Afrikaanse continent. Op dit moment zijn dat onder meer Accra, Tunis en Dakar.

Dienstregeling Brussel – Nairobi

De vlucht naar Nairobi duurt met de Airbus A330 zo’n 8 uur en 15 minuten. De dienstregeling is te lezen in onderstaande tabel. Uiteraard is het altijd mogelijk dat er nog (last minute) wijzigingen in de planning kunnen komen.

Vanaf 28 oktober 2024 gaat de frequentie van deze verbinding omlaag van 4 naar 2 per week. De vlucht naar Kigali maakt op de terugweg dan wel tweemaal per week een tussenstop in Nairobi. Dus het is ook mogelijk om op deze vlucht naar Nairobi te vliegen, zij het met een overstap.

VerbindingVluchtnummerVertrektijdAankomst
Brussel-NairobiSN48110.20 uur19.35 uur (lokale tijd)
Nairobi-BrusselSN48222.30 uur (lokale tijd)18.45 uur +1

Bron foto’s: Brussels Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *