British Airways voorziet alle Dreamliners van Club Suites2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways gaat binnenkort alle Boeing 787-8 en Boeing 787-9 Dreamliner toestellen voorzien van Club Suites. Een paar jaar geleden kondigde de Britse maatschappij ook al aan om deze Club Suites te installeren op alle Boeing 777 toestellen.

British Airways voorziet alle Dreamliners van Club Suites

Op dit moment zitten de Club Suites al op de nieuwere Airbus A350-1000 en Boeing 787-10 Dreamliner toestellen. De oudere toestellen zijn op dit moment nog voorzien van de oudere business class stoelen. De huidige Boeing 777 toestellen hebben ondertussen dus al wel de nieuwe stoelen aan boord gekregen.

Op dit moment is echter een Boeing 787 met registratienummer G-ZBJA tijdelijk uit de commerciële vloot gehaald. Op dit toestel installeert men momenteel de gloednieuwe Club Suites. Als alles goed verloopt zal dit toestel binnenkort te zien zijn met de nieuwe Club Suites aan boord. Het gehele project om alle Dreamliners te voorzien van deze nieuwe business class stoelen heeft echter wel veel vertraging opgelopen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat deze toestellen de Club Suites al in 2021 zouden krijgen. Dit is toen door de pandemie uitgesteld. Nu zijn we drie jaar verder wanneer uiteindelijk het eerste toestel deze stoelen aan boord krijgt. Het is op dit moment nog niet duidelijk op welke routes deze toestellen met nieuwe cabines aan boord te zien zullen zijn.

Minder stoelen aan boord

Het aantal stoelen in de toestellen gaat met de nieuwe stoelen wel omlaag. Op dit moment heeft een Boeing 787-8 bijvoorbeeld nog 214 stoelen aan boord. Met de nieuwe stoelen aan boord zal dit aantal met 10 stoelen dalen naar in totaal 204 stoelen. Business class gaat van 35 naar 31 stoelen terwijl economy class daalt van 154 naar 136 stoelen. Premium Economy gaat er echter op vooruit in het aantal zitplaatsen. Dit aantal stijgt namelijk van 25 naar 37.

Uitgelichte afbeelding: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *