British Airways test nieuw VR inflight entertainment

BA introduceert een nieuwe IFE headset met VR (Bron: British Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Zeker tijdens een long haul vlucht is een goed inflight entertainment systeem geen overbodige luxe. De meeste grote airlines bieden een uitgebreide selectie van films, series, muziek en regelmatig ook simpele games. Als je er WiFi aan boord is kun je vaak op je eigen device genieten van het entertainment. British Airways wil met de tijd mee en test een nieuw IFE systeem. Dit systeem moet een geheel nieuwe entertainment ervaring aan boord bieden middel virtual reality. De vraag is natuurlijk of reizigers hier op zitten te wachten.

3D bioscoop in de lucht

British Airways wil reizigers als het ware een 3D bioscoop in de lucht bieden. Daarvoor heeft de airline een unieke virtual reality (VR) headset ontwikkeld. Tot en met het einde van 2019 zal dit worden getest op geselecteerde vluchten van Londen Heathrow naar New York JFK (BA117). Niet alle content is meteen in 3D beschikbaar. In eerste instantie gaat het om een aantal filmers, documentaires en reisprogramma’s die in 2D, 3D en 360 graden formaat te bekijken zijn.

BA werkt samen met het bedrijf SkyLights om deze nieuwe headset te ontwikkelen. Je gaat zo helemaal op in de film en krijgt nagenoeg niets meer mee van wat er om je heen gebeurt. De British nationale carrier is de eerste maatschappij uit de UK die hiermee werkt. De airline werkt ook mee aan het ontwikkelen van nieuwe content. Bijvoorbeeld om reizigers met vliegangst te helpen.

Het nieuw IFE bij British Airways moet een volledig andere ervaring geven (Bron: British Airways / Nick Morrish)
Het nieuw IFE bij British Airways moet een volledig andere ervaring geven (Bron: British Airways / Nick Morrish)

Toekomst?

De ontwikkeling van de nieuwe headset door SkyLights komt niet als een verrassing. Het bedrijf is namelijk ontstaan uit een start-up programma dat International Airlines Group (IAG) op heeft gezet. IAG is het moederbedrijf van onder meer BA, Aer Lingus, Iberia en Vueling. Eerder dit jaar gebruikte BA dezelfde techniek al om reizigers op de luchthaven van Londen Heathrow de nieuwe Club World cabine te laten ervaren.

Om nu al gebruik te kunnen maken van het systeem moet je overigens wel redelijk wat geld neerleggen. De nieuwe service wordt namelijk alleen nog maar in First Class aangeboden op de route LHR – JFK. Voor een retour betaal je al snel een paar duizend euro. Bovendien is het nog maar de vraag of het voor BA een succes wordt. Eerder deden andere airlines al een test met VR headsets, maar die zijn er toch weer mee gestopt. De vraag is ook waarom in First Class een VR headset wil gebruiken en daardoor een groot deel van je reis de cabine niet eens ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *