British Airways gaat Premium Economy exclusiever maken

British Airways World Traveller Plus (Premium Economy)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways gaat in de komende maanden de Premium Economy class aantrekkelijker maken. De service van de World Traveller Plus (zoals Premium Economy bij BA heet) wordt verbeterd met onder andere nieuwe en uitgebreidere menu’s. Ook krijg je als passagier een nieuw toilettasje en er komen nieuwe dekens en kussens. Al eerder was bekend dat ook het “hard product”, de stoelen vernieuwd zullen worden. Deze stoelen zullen op zes manieren instelbaar zijn en krijgen een 50% groter beeldscherm.

Nieuwe menu’s

Vanaf 1 februari zullen er nieuwe menu’s zijn voor Premium Economy. Deze menu’s zullen specifiek voor deze klasse zijn samengesteld en zijn dus anders dan Economy en Business Class. Nieuw is dat je uit drie gerechten kunt kiezen in plaats van twee. Daarnaast zal ook de tweede maaltijd tijdens een langeafstandsvlucht substantieel groter zijn, dan de “snack” die voorheen geserveerd werd.

British Airways World Traveller Plus (Premium Economy)
Spciale menukaarten voor World Traveller Plus
(Foto: Nick Morrish/British Airways)

Ook zullen de maaltijden geserveerd worden op porseleinen servies en in glazen / kopjes om zo een meer “premium” ervaring te geven ten opzichte van Economy.

Menu’s bevatten volgens BA: gestoofd Brits rundvlees met gebakken nieuwe aardappelen, uien soubise en bourguignon saus, geroosterd parelhoen met gestoofde rode kool, groene bonen, geroosterde aardappelen en mosterd en bieslook jus en rigatoni pasta in een romige knoflook en kruidensaus met prei, pompoen en baby spinazie.

British Airways World Traveller Plus (Premium Economy)

Als je World Traveller Plus (=Premium Economy) geboekt hebt, kunt je online van tevoren al je maaltijdkeuze aangeven. Zo ben je verzekerd dat je maaltijdkeuze voorradig is. Dit kan op de BA website via de optie ‘Manage my booking’.

Toilettasjes, dekens, kussens

Ook krijg je als World Traveller Plus passagier een toilettasje en een deken met kussen. De vernieuwingen op dit gebied staan gepland voor ergens in dit voorjaar, zonder verder specifieke info. Al met al zal het er voor moeten zorgen dat je het gevoel hebt een stukje luxer, exclusiever te reizen dan in de Economy class.

British Airways World Traveller Plus (Premium Economy)

Nieuwe Business Class cabine

De veranderingen in de cabine maken deel uit van een enorm investeringplan van  6,5 miljard Britse Pond. Naast de veranderingen bij Premium Economy, wordt ook de Economy klasse aangepakt met nieuwe stoelen. En waar erg naar uitgekeken wordt, is een vernieuwing van de Business Class cabine.

De huidige inrichting is wat vreemd met geschakelde stoelen waarbij je zowel met het gezicht naar voren als naar achteren reist. Ook moet je over je medereiziger heen stappen als je niet aan een gangpad zit. Verwacht wordt dat ook bij BA een business class cabine zal komen waarbij je altijd direct aan het gangpad zit. We weten het uiterlijk in juli 2019 als de eerste Airbus A350 met een volledig nieuwe cabine zal worden afgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *