British Airways Concorde Room6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Meer van deze trip:

– Trip Introductie: Bruno’s Reünie Trip
British Airways Galleries Lounge Amsterdam
– BA Club Europe naar Amsterdam (en terug)

British Airways Concorde Room (dit artikel)

Als het druk is op Heathrow zijn transfers altijd vervelend, want dan schiet het niet op met de wachtrijen. British Airways heeft slechts twee Fast-Track rijen voor al hun Premium- en Elite-passagiers, en ik stond al met al een uur in de rij om door security te komen. Door die lange rij en mijn vertraagde binnenkomende vlucht wist ik op voorhand al bijna zeker dat ik mijn aspraken voor een Cabana en mijn Spa behandeling zou missen.

De Concorde Room heeft zes ‘Cabanas’, dat zijn dagkamers met een badkamer, en als je daar gebruik van wilt maken moet je echt minimaal een maand voor je vlucht een reservering maken. Naast de Cabanas heeft de lounge ook de Elemis Travel Spa. BA’s  First Class passagiers kunnen een gratis behandeling van te voren reserveren, andere premium passagiers kunnen alleen op de dag van vertrek zelf kijken of er plek is.

[ot-caption title=”Concorde Room Ingang” url=”http://ikvliegveel.com/wp-content/uploads/2015/02/IMG_0003.jpg”]

Na de security-check volgde ik de borden naar de ‘South Lounges’, waar de Concorde Room zich bevindt. British Airways heeft drie verschillende soort lounges op Heathrow, de ‘Galleries Club Lounge’ voor Club World, Club Europe en OneWorld Sapphire passagiers, de ‘Galleries First Class Lounge’ voor OneWorld Emerald elite-passagiers en de ‘Concorde Room’ voor British Airways First Class passagiers en Executive Club Gold passagiers met een ‘Concorde Key’.

Ik werd begroet door een aardige lounge agent die me mijn boarding pass vroeg. Toen ik in de lounge kwam liep ik direct naar de ‘Quintessentially Concierge’ om te vragen of mijn Cabana nog vrij was, maar jammergenoeg was die al vergeven omdat ik uiteindelijk 15 minuten te laat in de lounge was. Dat vond ik toch een beetje raar – BA had kunnen kijken of ik vertraagd was en 15 minuten vind ik niet zo veel. Maar goed, hij was al vergeven…

[ot-caption title=”Concorde Dining” url=”http://ikvliegveel.com/wp-content/uploads/2015/02/IMG_9982.jpg”]

Ik besloot dan maar te gaan eten in de ‘Concorde Dining’ ruimte. Ik liep naar de balie en werd vriendelijk door een ober naar een tafel gebracht, kreeg een menu en werd gevraagd wat ik wilde drinken. Het restaurant bestaat uit verschillende cubicles wat een ontzettend privé gevoel geeft – je kan eigenlijk alleen je overburen zien. De service was oké en de obers waren aardig, maar de service kwam ongepolijst en niet echt professioneel over. De meeste van de obers waren buitenlands en waren misschien verlegen vanwege een taalbarrière. De overbuurman werd bijvoorbeeld wel brood aangeboden en ik niet. Ik kreeg water aangeboden en mijn overbuurman niet.

Het menu was redelijk uitgebreid voor een lounge. Ik had niet super veel honger dus ik bestelde een avocado en bacon salade. Het was niet een hele interessante salade maar het smaakte goed. De salade was niet groot dus ik snap niet waarom de salade onder hoofdgerechten staat. Ik had een Cola Light besteld en werd ook bruisend water aangeboden, beide glazen waren nooit leeg. BA biedt  veel alcoholische dranken aan en dezelfde champagne die aan boord geserveerd wordt: Laurent-Perrier Grand Siècle. Niet veel airlines bieden dezelfde champagne aan in hun lounges, maar een goedkopere champagne, dus dat is wel een plus punt van de Concorde Room.

[ot-caption title=”Avocado en Bacon Salade” url=”http://ikvliegveel.com/wp-content/uploads/2015/02/IMG_9985.jpg”]

Na het hoofdgerecht werd ik ook nog gevraagd of ik een toetje wilde. Ik bestelde de ‘Chocolate Salted Caramel Cylinder’. De Britten weten wel hoe ze desserts moeten maken. Het was ongelofelijk zoet en toch lekker. Ik ben niet de grootste chocolade fan maar dit gerecht wist me wel te winnen. Als je ooit van deze lounge gebruik maakt dan is dit toetje echt een aanrader!

[ot-caption title=”Chocolate Salted Caramel Cylinder” url=”http://ikvliegveel.com/wp-content/uploads/2015/02/IMG_9988.jpg”]

Nadat ik gegeten had ging ik naar de Spa voor mijn afspraak. De mevrouw achter de balie kon niet meer ongeïnteresseerd zijn. Ik vertelde haar dat ik een afspraak had dus vroeg ze voor mijn boarding pass. De dame kon mijn naam niet vinden in haar systeem en vroeg of ik eigenlijk wel een afspraak had gemaakt. Die afspraak had ik gemaakt via de website en de dame wilde “de email” zien. Ik liet haar de email van You First zien, maar dat was niet “de email”, ze wilde de “andere email zien”. Ik had geen andere email  gekregen. Ze zei dat ik een confirmatie email van de spa moest hebben ontvangen en dat ik “maar had moeten bellen als ik echt een spa behandeling wilde”. Ik ben nog nooit zo onbeschoft aangesproken en ben terug de lounge in gegaan om ergens te gaan zitten voor de rest van de tijd.

[ot-caption title=”Concorde Room Bank en Open Haard” url=”http://ikvliegveel.com/wp-content/uploads/2015/02/IMG_9998.jpg”]

[ot-caption title=”Concorde Room Tafels en Concorde Dining Ingang” url=”http://ikvliegveel.com/wp-content/uploads/2015/02/IMG_9994.jpg”]

De lounge is verdeeld in twee verschillende ruimtes, de helft van de lounge is binnen, naast de bar, en de andere helft is op het balkon, dat uitzicht heeft op de terminal en de vliegtuigen. Ik had de lounge veel groter ingeschat, maar dat viel tegen. British Airways heeft praktisch naar bijna alle ‘long-haul’ bestemmingen First Class, dus de lounge is erg klein voor zo veel passagiers. Het was moeilijk om een plekje te vinden en er was veel te weinig bedienend personeel. Net zoals bij Concorde Dining, was ook de bediening in de lounge erg ongepolijst en de service hing echt van de ober af.

[ot-caption title=”Concorde Room Balkon” url=”http://ikvliegveel.com/wp-content/uploads/2015/02/IMG_9993.jpg”]

[ot-caption title=”Concorde Room Balkon Uitzicht” url=”http://ikvliegveel.com/wp-content/uploads/2015/02/IMG_9992.jpg”]

De lounge zelf heeft geen badkamer of andere extra voorzieningen, alleen toiletten. De badkamers zijn in de Elemis Spa maar zien er niet zo anders uit dan de badkamers in de Concorde Room. Ik review de Spa Badkamers in mijn BA Galleries First Class Lounge review in een later artikel. De toiletten zien er ongelooflijk steriel uit en lijken eerder op een toilet dat je in een ziekenhuis kan vinden. De badkamers waren niet echt goed schoon gemaakt en dus vies.

[ot-caption title=”Concorde Room Toilet” url=”http://ikvliegveel.com/wp-content/uploads/2015/02/IMG_9989.jpg”]

Ik besloot om 40 minuten voor vertrek naar de gate te lopen en dat was ook best nog een trektocht. De meeste British Airways long-haul vluchten vertrekken van Concourse B of C en om daar te komen moet je met de het ondergrondse ‘Transit’ treintje.

Conclusie

Ik had vanwege andere reviews die ik van de Concorde Room had gelezen niet superhoge verwachtingen van de Concorde Room, maar ik had niet verwacht zelfs dan nog zo teleurgesteld te zijn. De lounge heeft eigenlijk best potentie: het is leuk ingericht en heeft een mooi restaurant, maar de service valt tegen en het is te klein.

Ben jij wel eens in de Concorde Room geweest? Zo ja, heb jij een betere ervaring gehad?

Reacties

  1. jhk zegt

    klopt helemaal wat je zegt. voor de spa moet je bellen je kan niet eens reserveren on-line. de krant telegraaf bv ligt er pas na 11.00 als je mazzel hebt. en als je er naar vraagt kijken ze je vreemd aan, dit is al 5 jaar zo en heb emails etc.etc gestuurd. maar klanten uit nl zijn niet belangrijk. wat wel super is de wijnen en champagne. top dat mag zeker gemeld worden. Fast lane altijd drama. maar je ziet ba zorgt gewoon minder kosten dus minder service

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *