British Airways Avios Awards met 50% korting2 min leestijd

british airways avios awards

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Momenteel loopt er een promo waarbij je British Airways Avios awards met 50% korting kunt boeken. Let op, het betreft vluchten in de zogenaamde World Traveller klasse. Met andere woorden vluchten in economy. De pagina vermeldt dat het gaat om vluchten naar London Heathrow en Gatwick. Maar als je in de voorwaarden kijkt, dan gaat om vluchten van en naar beide vliegvelden.

Alle informatie van deze promotie is te vinden op deze link (klik). Je dient natuurlijk al lid te zijn van het loyalty programma van British Airways en Avios bij elkaar gespaard te hebben. Anders wordt het nogal moeilijk om awards te boeken. Tenzij je eerst Avios wil kopen. Maar dit is niet aan te raden.

De awards kunnen geboekt worden aan slechts de helft van de originele tarieven. De tickets dienen geboekt te worden voor 17 juni 2018 voor reizen tot en met 31 mei 2019. Het gaat om rechtstreekse vluchten met British Airways in economy. Alle tarieven die volgen zijn van data uit een zogenaamde “off-peak” periode. Met andere woorden een laagseizoen volgens BA.

british airways avios awards

Voorbeelden met weinig belasting

Er zijn een aantal routes waar de bijkomende taksen die je dient te betalen bij het boeken van een award ticket ontzettend laag liggen. Denk daarbij vooral aan Brazilië, het is daar namelijk niet toegestaan om brandstoftoeslagen door te rekenen.

british airways avios awards
Sao Paolo naar London
british airways avios awards
Rio de Janeiro naar London

In beide voorbeelden kan je zien dat er amper 26 Euro betaald dient te worden aan taksen en toeslagen. Dit is ontzettend weinig, evenals het aantal Avios voor een enkeltje van Brazilië naar London.

Voorbeelden met hoge toeslagen

Voor vluchten vanuit bijvoorbeeld New York naar London, ligt het aantal Avios wat je dient te betalen lager, namelijk 6500. Maar de toeslagen liggen dan weer hoger.

british airways avios awards

Als je vanaf London naar JFK wil boeken, dan komt er nog eens een flinke hap geld aan toeslagen bij. Dik 125 Euro dien je extra te betalen!

british airways avios awards

Dan kan je beter uitkijken naar een aantal andere mogelijkheden. Het gaat dan voornamelijk over tickets voor vluchten over langere afstanden.

  • San Francisco naar London voor 8125 Avios plus 160,32 Euro toeslag
  • Buenos Aires naar London voor 11375 Avios plus 204,22 Euro toeslag
  • Abu Dhabi naar London voor 6500 Avios plus 143,21 Euro toeslag
  • Kuala Lumpur naar London voor 11375 Avios plus 161,32 Euro toeslag
  • Seoul naar London voor 9750 Avios plus 167,55 Euro toeslag
  • Sydney naar London voor 17875 Avios plus 275,42 Euro toeslag
  • Tokyo Narita naar London voor 9750 Avios plus 144,32 Euro toeslag

Er zijn dus meer dan genoeg mogelijkheden als je een beetje zoekt op de site van British Airways. Ik heb zelf niet meteen plannen voor een reis en ik vlieg liever in business class. Maar voor het aantal Avios moet je het zeker niet laten om te boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *