Boek Je Overnachting Met Kaligo En Verdien Duizenden Miles4 min leestijd

Kaligo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Kaligo is een website waarbij je hotelovernachtingen kunt boeken en tot 10.000 miles kunt verdienen per nacht. Bij deze hotelovernachtingen krijg je miles voor een programma naar keuze. Kaligo heeft hierbij meer dan 30 partners waaronder de grootste luchtvaartmaatschappijen. Alternatieven voor Kaligo zijn Pointshound en Rocketmiles. De website heeft ook een app voor je telefoon of je iPad welke je gratis kunt downloaden.

Hoe werkt Kaligo?

Je kunt meer dan 425.000 hotels boeken via Kaligo. Een boeking voor een overnachting gaat hetzelfde als bijvoorbeeld expedia.nl. Je kunt kiezen uit meer dan 35 uiteenlopende programma’s zoals AAdvantage, Flying Blue, Etihad Guest of United Mileageplus. Meer informatie over de partners van Kaligo kun je verder in dit artikel lezen.

Stap 1

Allereerst selecteer je een loyaliteitsprogramma waar je de miles wilt sparen. Vervolgens geef je aan wat je bestemming is en voor welke data je een hotelovernachting zoekt. Daarna selecteer je het aantal kamers en het aantal gasten per kamer. Vervolgens klik je op zoek hotels en kom je in de 2e stap terecht.

Kaligo Stap 1
Kaligo Stap 1
Stap 2

Als voorbeeld nemen we een hotelovernachting in Amsterdam voor 11 op 12 oktober voor 1 kamer met 2 personen. Daarbij hebben we aangegeven dat we miles willen sparen bij AAdvantage. Zoals je in dit voorbeeld hieronder ziet heeft de website 255 hotels gevonden die aan de criteria voldoen. Hierbij kun je bijvoorbeeld het Courtyard Amsterdam Arena Atlas hotel boeken voor €249,- waarbij je 4.700 miles krijgt. Er zijn ook goedkopere opties zoals het Park Plaza Amsterdam Airport hotel waar je 1.400 AAdvantage miles krijgt voor €126,-.  De aanmeldbonus van 1.000 miles, waar je onderaan dit artikel meer over kunt lezen, is hierbij niet meegerekend.

Je kunt ook een aantal andere criteria nog toepassen zodat je makkelijk de hotels kunt vinden waar je naar op zoek bent. Zo kun je het aantal sterren selecteren, een naam van een hotel of keten opgeven of de beoordelingsscore laten meetellen.

Het aantal miles dat je per overnachting krijgt verschilt tussen de loyaliteitsprogramma’s. Als je de onderstaande hotels zoekt met Flying Blue krijg je voor het Courtyard 3.600, het Ozo 1.200 en voor het Park Plaza hotel 1.100 Flying Blue miles. Het is dus altijd goed om even te vergelijken tussen de verschillende loyaliteitsprogramma’s.

Kaligo stap 2
Kaligo stap 2
Stap 3

Vervolgens kun je selecteren naar welke kamer je voorkeur gaat met de bijbehorende prijzen. Daarbij kun je ook zien dat naar mate de categorie van de kamer hoger wordt, je meer miles krijgt. Nadat je de kamer hebt geselecteerd kun je de persoonlijke gegevens invoeren (waaronder je frequent flyer nummer) en is je kamer geboekt. Het aantal punten krijg je vaak binnen een aantal dagen/weken, maar soms kan het tot zes weken duren voordat de punten zijn bijgeschreven op je account.

Kaligo stap 3
Kaligo stap 3

Wat zijn de partners van Kaligo?

Het aantal miles dat je krijgt is afhankelijk per partner. Alle partners van de website kun je in het onderstaande overzicht vinden. Het aantal miles dat je krijgt hangt af van de commissie die Kaligo krijgt van het hotel. Zo krijgt Kaligo soms een off-season commissie waardoor zij meer miles kunnen aanbieden.

Je kunt met je boeking bij Kaligo geen punten sparen bij het loyaliteitsprogramma van het hotel. Sommige hotelketens (zoals Hyatt) bieden in de meeste gevallen wel de elite status voordelen, maar andere hotelketens doen dit weer niet. Daarentegen krijg je echter wel miles voor het loyaliteitsprogramma die je hebt gekozen bij Kaligo.

British Airways Avios Etihad Guest United MileagePlus
Airberlin  Topbonus Eva Air Infinity Turkish Airlines Miles & Smiles
KLM/Air France  Flying Blue Virgin Atlantic Flying Club Alitalia Millemiglia
American Airlines  AAdvantage Fortune Wings Club Air China Phoenix Miles
Aeroflot  Aeroflot Bonus GarudaMiles Pins
Alaska  Mileage Plan Cebu Pacific getgo Qatar Privilege Club
Asia Miles Hawaiian Miles Royal Jordanian Royal Plus
Avios JetPrivilege Thai Royal Orchid Plus
Air Asia Big Singapore Airlines Krisflyer China Southern Airlines
China Rewards LifeMiles Saudia
China Eastern LATAM Pass Ethiopian ShebaMiles
Virgin America Elevate Amigo XiamenAir
Malaysia Enrich MeridianaClub

Aanmelden & aanmeldbonus

Bij Kaligo krijg je voor je eerste overnachting 1.000 bonus miles. Het aanmelden is gratis. Deze bonus miles zijn niet meegenomen in de voorbeelden zoals hierboven omgeschreven staat. Dit is een grotere aanmeldbonus dan bij Pointshound, waar je maar 250 bonus miles krijgt. Bij Rocketmiles krijg je ook 1.000 bonus miles voor je eerste overnachting.

Je kunt altijd het beste even vergelijken tussen de drie verschillende websites, eveneens als sites als Hotelscombined.com en de site van het hotel zelf. Wil je het liefste elite status verdienen in plaats van mijlen dan kun je het beste direct bij het hotel boeken om er zeker van te zijn dit je punten spaart bij het hotel. Hetzelfde geldt voor je elite status voordelen. Wil je van de status voordelen profiteren, check dan even of dit ook voor boekingen geldt bij Kaligo of een andere website.

Heb jij wel eens gebruikt gemaakt van bijvoorbeeld Kaligo, Pointshound of Rocketmiles? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *