Bespaar bij Hilton & HHonors Gold fast-track3 min leestijd

Koop HHonors punten met 80% bonus

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het basisniveau van een loyaltyprogramma kan al aantrekkelijke voordelen hebben. Zo krijg je bij verscheidene hotelketens bijvoorbeeld gratis internet (klik) als basemember. HHonors, het loyaltyprogramma van onder andere Hilton, Doubletree en Conrad, biedt dan wel geen gratis internet aan maar wel een interessant ‘2nd guest stays free’ voordeel waar niet veel mensen vanaf weten.

De tweede gast verblijft gratis bij een HHonors lid
De tweede gast verblijft gratis bij een HHonors lid

Dit voordeel is voor elk lid van HHonors beschikbaar, dus ook voor Blue leden; de status die je automatisch krijgt bij (gratis) aanmelding. Het houdt in dat je met twee personen kan verblijven voor de prijs van één persoon. Er zijn namelijk hotels die niet per kamer rekenen maar per persoon. In dat geval boek je gewoon een kamer voor één persoon maar mag je met twee op komen dagen. Zo kan je besparen als je met twee personen reist.

Een voorbeeld bij een hotel in Kuala Lumpur:

HHonors
O.b.v. één persoon
HHcomparison2
O.b.v. twee personen

Dit is niet meteen een spectaculaire besparing, maar dat hangt sterk van het specifieke hotel, het tarief en het aantal nachten af. Niet alle hotels berekenen op basis van aantal gasten dus je kan niet altijd profiteren van een lager tarief. Ook dient er bij gezegd te worden dat dit principe alleen van toepassing is op een room-only tarief. Heb je een package met bijvoorbeeld ontbijt, dan krijgt de tweede persoon niet die extra onderdelen. Ben je HHonors Gold of Diamond lid, dan kan je kamergenoot wel profiteren van gratis ontbijt.

Voor gezinnen is dit zeker een interessante optie. Hilton hotels staan over het algemeen toe dat kinderen (tot 12 of zelfs tot 17 jaar) gratis verblijven bij een volwassene. Heb je een hotel dat per persoon rekent, dan kan je boeking maken o.b.v. één volwassene + kind(eren) (die gratis zijn) en onder de noemer van de ‘tweede gast verblijft gratis’ ook nóg een andere volwassene kostenloos meenemen bij check-in. Dan dien je er wel zeker van de zijn dat de kamergrootte voldoende is voor dat aantal personen!

HHonors Gold Status Fast-track

Ben je van plan veelvuldig gebruik te maken van dit voordeel op meerdere stays, of is Hilton sowieso je favoriete hotelketen; dan dien je zeker gebruik te maken van een versnelde weg naar HHonors Gold status. HHonors Gold is naar mijn mening veruit het beste middelstatusniveau van alle hotelketens. Je krijgt voordelen zoals gratis internet, gratis upgrades en zelfs gratis ontbijt voor twee. Hiermee kun je dus zeker besparen op je verblijven!

HHonors
Gold is de middelste van de Elite niveaus bij HHonors

Normaal heb je 20 verblijven, 40 nachten of 75000 punten nodig in een kalender jaar om deze status te verkrijgen. Echter kan dit ook verdiend worden met veel minder verblijven in een kortere tijd. Er zijn twee opties:

 • 4 Verblijven (dus niet 4 opeenvolgende nachten bij eenzelfde hotel!) binnen 90 dagen. Hiervoor moet je je hier (klik) registreren met je HHonors gegevens.
 • Kom je niet aan 4 verschillende verblijven maar wel aan minimaal 9 overnachtingen? Dan kan je beter voor deze (klik) fasttrack kiezen. Let wel op dat alleen verblijven bij geselecteerde hotels in de VS kwalificeren!

Op het internet zijn ook verschillende acties te vinden waarbij je ook met 4 verblijven Gold lid wordt maar waarbij je bij aanmelding gelijk Silver status krijgt. Ik heb deze aanbiedingen niet opgenomen omdat die acties specifiek voor werknemers van bepaalde bedrijven zijn. Ookal wordt er meestal geen bewijs van gevraagd, je overtreedt wel de voorwaarden en loopt hiermee risico je status kwijt te raken. Bovenstaande fasttracks zijn vrij te gebruiken.

Conclusie

Het loont zeker om gratis lid te worden van HHonors (dat kan hier (klik)) en te vergelijken een hotel een goedkoper tarief aanbiedt voor één persoon tegenover twee personen. Heb je eenmaal een aantal verblijven geboekt en kwalificeer je voor de fast-track promoties, maak daar dan zeker gebruik van. Op daaropvolgende verblijven weet ik zeker dat Gold status een mooie aanwinst blijkt!

Ben jij van plan van deze twee acties gebruik te maken?

Reacties

 1. vlieggraagverweg zegt

  ik heb me begin januari aangemeld voor een fast gold track status waarbij ik gelijk silver status kreeg maar nu vraag ik me af of ik het nog steeds op de verantwoorde manier kan doen zonder kans dat ik mijn status kwijt raak? (lees: aanmelden voor de hierboven genoemde link)

  • The Flying Dutchboy zegt

   Het ligt eraan. Als je geen punten op je account hebt kan je je account gewoon laten sluiten en je met een nieuw aangemaakt account aanmelden.
   Je kan het er ook op wagen met het Silver account te verblijven. Ik heb hier zelf ook gebruik van gemaakt zonder problemen. Het is meer dat ik het niet bemoedig! 😉

 2. djdave zegt

  hoi, zeer interesssant artikel, ik ben deze week ook lid geworden van hhonors (en na 3 mails en telefoon nr customer care uk) al silver status gekregen, maar met de eerste link kom ik op een algemene hhonors site (na login niks veranderd) en heb ik geen fast track status. Kan iemand me helpen ? thx

  • The Flying Dutchboy zegt

   Hier is een nieuw offer (voor HRG medewerkers):
   Die van Accenture zou ook nog geldig moeten zijn.
   Ook de MVP (waarbij je nergens medewerker van hoeft te zijn) is nog online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *