Beschadigde Boeing 787 KLM vliegt weer1 min leestijd

KLM Dreamliner 787

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De PH-BHF, een Boeing 787-9 van KLM, vliegt weer nadat het sinds begin april aan de grond stond. Vandaag steeg de Hibiscus op naar Delhi. Het vliegtuig was aan de buitenkant beschadigd en de reparatie was complex doordat het composietmateriaal betrof. Fabrikant Boeing moest expertise geven om te zorgen dat de reparatie goed werd uitgevoerd.

PH-BHF
De PH-BHF op weg naar Delhi (screenshot via Flightradar24)

Pech

Doordat het vliegtuig meer dan een maand niet kon vliegen, was de KLM genoodzaakt bijna dagelijks een aantal vluchten te annuleren. Op een gegeven moment werd de krapte zo groot dat er zelfs een Boeing 767-400 van partner Delta werd geleaset om de vluchten naar New York uit te kunnen voeren. Naast de BHF hadden ook andere vliegtuigen de afgelopen weken problemen, waardoor er soms geen reserve vliegtuigen beschikbaar waren. Zo stond de PH-BHA (ook een 787) aan de grond in Rio de Janeiro, moest de Orange Pride 777 wegens een motorstoring terugkeren naar Hong Kong en gisteren moest ook een 777 vanuit Shanghai de vlucht afbreken.

Veel pech dus voor de KLM. Naast de reparaties zullen ook de lease en compensatieclaims een hoop geld hebben gekost. Hopelijk zal de toevoeging van de BHF aan de vloot er voor zorgen dat er geen annuleringen meer nodig zijn.

Reacties

  1. P. Koeter zegt

    Dus dat het de KLM miljoenen heeft gekost door de drukte op Schiphol klopt niet. Ze verliezen miljoenen door schades aan vliegtuigen en doordat ze daardoor vluchten moeten annuleren en andere vliegtuigen moeten (in)huren…
    Schand KLM om jullie thuishaven Schiphol zo door het slijk te halen!!!!

  2. PeterCs zegt

    Ralph, ik was op board toen het vliegtuig beschadigd was. Het was op 6 april, donderdag, KL749 naar Bogota. We zatten al op board, en 20 minuten voor kwam de pilot in de PA dat tijdens laden van bagages de fuselage was gecrashed. We moesten de-boarden, 4 uurtjes lang wachten, dan hebben we een nieuwe vliegtuig (ook 787, Zonnebloem) gekregen, met zelfde crew, zelfde catering etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *