Be Manos Hotel Brussel

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussel, ik kom er graag. Bij voorkeur kies is steeds een hotel in een ander gedeelte van de stad, deze keer viel mijn oog op het Be Manos Hotel in Anderlecht. Het hotel is een van de projecten van de in België bekende familie Poulgouras. Zij openenden naast het Be Manos Hotel reeds verschillende andere andere Manos in de stad. Het streven van de familie? Een gezellige sfeer in combinatie met een exquise service garanderen. Condé Nast riep dit hotel uit tot één van de 65 meest luxueuze en trendy hotels in de wereld, dus je begrijpt de verwachtingen zijn hooggespannen.

Be Manos Hotel kaart 20150103_105142 20150103_105229

Het is koud en guur bij aankomst in de Belgische hoofdstad, het hotel, op steenworp afstand van Gare Midi, is snel gevonden. De auto kan direct op de gereserveerde, overdekte parkeerplaats gezet worden. Binnen is het donker, zwart is de huiskleur van het Be Manos Hotel. Een Engels echtpaar checkt uit en een verliefd stelletje vraagt om een stadsplattegrond. Terwijl ik op de incheckprocedure wacht, waai ik bijna het halletje uit, brrrrrr. Gelukkig staat er een schaal met Chocotoff op de balie, dat verzacht het leed. De kamer blijkt nog niet gereed, maar mijn trolley kan ik zonder problemen bij de receptie achterlaten.

Na een middag door Brussel te slenteren, keer ik terug naar het Be Manos Hotel. Mijn sleutel ligt al gereed en ik kan mijn kamer betrekken. Naast de lift kruipen een stel baby’s richting het plafond, in de lift hangt een luchtfoto van de stad en in de gang naar de kamer hangt een rek met appels. Dit is zeker een hotel dat anders is als anders.

DSC07662

DSC07666

Be Manos Hotel

DSC07667

 
De kamer is…. vooral heel zwart. Ruim, maar donker. Comfortabel, maar zwart. Beschreef Condé Nast de kamers als volgt: “The spacious, all-black bedrooms at Be Manos are very sexy, with gorgeous, monochromatic figurative photographs upping the sensory stakes.” Kan ik enkel denken dat ik het toch echt allemaal wel heel erg zwart vind. Echter met een kingsizebed, een groot bureau, zithoekje en LCD tv, airco, minibar en WiFi zijn de faciliteiten meer dan prima.

DSC07664 Be Manos Hotel
Het enige beetje kleur dat in de kamer terug te vinden is, staat in de badkamer, die met een donkere rookglazen deur aan de kamer grenst, in de vorm van de Apivita badproducten. De natte cel is uit grijze natuursteen opgetrokken en beschikt over een badkuip, douche en regendouche.

20150103_103126 20150103_103115 Be Manos Hotel
In de ontbijtzaal wordt zwart gecombineerd met wit. Een strak en modern interieur. Een wat norse ober runt het buffet, wat vol met lekkernijen ligt. Natuurlijk mag in Brussel een wafel niet ontbreken!

Zelf was ik niet in de gelegenheid van het wellness centrum en de Black Lounge, met een panoramisch dakterras, gebruik te maken. Wellicht een andere keer.

Conclusie
Het Be Manos Hotel in Brussel is zeker een mooi, luxe en goed hotel, maar mij persoonlijk heeft het niet weten te pakken. Voor de overnachtingsprijs weet ik in Brussel tal van andere hotels te vinden, die me meer aanspreken en waar ik, voor mijn gevoel, meer value for money krijg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *