British Airways & Brussels Airlines wijzigen om Ebola

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Britste luchtvaartmaatschappij British Airlines heeft al haar vluchten van en naar Sierra Leone en Liberia tot het einde van deze maand opgeschort. Reden hiervoor is de Ebola-epidemie die in deze landen heerst, aldus British Airways. Liberia en Sierra Leone zijn samen met Guinee getroffen door Ebola waaraan inmiddels rond de 900 mensen zijn overleden. In Nigeria is één geval vastgesteld en wordt van zo’n negen mensen vermoed dat zij de ziekte bij zich dragen.

Brussels Airlines

Ook Brussels Airlines wijzigt vanaf vandaag het vluchtschema van en naar de door ebola getroffen landen. Dit is gebeurd onder druk van het personeel die bezorgd waren over het overnachten in de getroffen gebieden, de vrees voor het eventuele ziek worden en dan behandeld te worden in een met ebola besmet ziekenhuis.

Na onderhandelingen tussen het personeel, vakbondsafgevaardigden en de directie is er besloten om meer aandacht aan de situatie te geven. Sinds de Ebola epidemie uitbrak is het hotelcomfort van de personeelsleden fors achteruit gegaan, veel hotels in de getroffen regio’s zijn gesloten. Tot voor kort verbleef het personeel in de buurt van Monrovia (Liberia), maar dit zal veranderen naar een ander West-Afrikaans land zoals Gambia, Senegal of Ivoorkust. Dit houdt in dat er een technische tussenstop gemaakt zal worden, hierdoor zullen de retourvluchten één uur langer gaan duren.

World Health Organization

De World Health Organization heeft de volgende uitspraak gedaan omtrent het Ebola virus:

“The risk of a tourist or businessman/woman becoming infected with Ebola virus during a visit to the affected areas and developing disease after returning is extremely low, even if the visit included travel to the local areas from which primary cases have been reported. Transmission requires direct contact with blood, secretions, organs or other body fluids of infected living or dead persons or animal, all unlikely exposures for the average traveler. Tourists are in any event advised to avoid all such contacts.” – World Health Organization

“Het risico van een toerist of zakenman/vrouw besmet te raken met het Ebola-virus tijdens een bezoek aan de getroffen gebieden en het ontwikkelen van de ziekte na terugkomst is extreem laag, zelfs als het bezoek reizen betreft naar de lokale gebieden waaruit primaire gevallen zijn gemeld. Overdraging vereist direct contact met bloed, afscheidingen, organen of andere lichaamsvloeistoffen van geïnfecteerde levende of dode personen of dieren, alle onwaarschijnlijke posities voor de gemiddelde reiziger. Toeristen zijn in ieder geval geadviseerd om al deze contacten te vermijden.”

Hieruit blijkt dat de kans om besmet te raken met het virus zeer klein is. Ebola kan alleen worden overgedragen als er direct contact is met bloed, afscheidingen, organen of andere lichaamsvloeistoffen van mensen of dieren die geïnfecteerd zijn. Voor meer informatie over het Ebola virus in combinatie met reizen kun je hier bij de WHO terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *