AnadoluJet gaat verder als AJet2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De low cost dochteronderneming van Turkish Airlines krijgt een nieuwe naam. AnadoluJet gaat per maart volgend jaar namelijk verder als AJet. Het is inmiddels ook bekend hoe de nieuwe huisstijl en livery eruit komt te zien. De ‘nieuwe’ maatschappij heeft grootste plannen om haar marktaandeel verder te vergroten. Eerder dit jaar ging ook Eurowings verder onder een nieuwe naam.

Nieuwe naam AJet

Het was al langer bekend dat AnadoluJet een nieuwe weg in zou slaan. Maar hoe die er letterlijk en figuurlijk uit zou zien was nog niet bekend. Afgelopen weekend lichtte de airline tijdens een persevent een tipje van de sluier. Het mag dan nog tot maart 2024 duren voordat AJet van start gaat, maar de wit-blauwe livery is al op een van de toestellen gespoten. De eerste Airbus A321-200 (registratie TC-LUC) werd namelijk vorige week gepresenteerd. Dit vliegtuig vloog voorheen ook af en toe naar Amsterdam. Dus wie weet mogen we de nieuwe livery al snel in het Nederlandse luchtruim verwelkomen.

AJet toestel in nieuwe livery

Het nieuwe kleurenschema is simpel gehouden. Hieronder een impressie van hoe de nieuwe livery eruitziet. Van de zijkant gezien staat voorop het logo van de nieuwe maatschappij. Net voor de vleugel wordt dit in het klein herhaald, maar dan met de volledige naam AnadoluJet. Zowel op de staart als op de vleugel is logo te zien.

Lagere prijzen

Het blijft bij de transitie van AnadoluJet naar AJet niet alleen bij een nieuwe huisstijl en livery. Het is namelijk de ambitie om de ticketprijzen verder te verlagen en daarmee het marktaandeel te vergroten. De komende 10 jaar wil AJet naar 80 internationale en 42 binnenlandse bestemmingen vliegen met 200 toestellen. Op dit moment heeft de maatschappij echter nog minder dan 100 vliegtuigen.

AJet toestel in nieuwe livery

Verbinding met Amsterdam

Hoe het routenetwerk van AJet er precies uit gaat zien is nog niet bekend gemaakt. Het is echter aannemelijk dat dit op de korte termijn niet veel zal afwijken van wat AnadoluJet op dit moment al aanbiedt. De low cost carrier richt zicht voornamelijk op binnenlandse en Europese bestemmingen, maar er zijn er ook een paar buiten Europa.

AnadoluJet vliegt op dit moment voor Turkish Airlines ook tussen Amsterdam Airport Schiphol (AMS) en de luchthaven van Istanbul Sabiha Gökçen (SAW). Hiervoor zet de maatschappij een mix van Airbus A320 en A321 toestellen in. Turkish Airlines verbindt de twee handelssteden ook zelf, maar doet dat met een grotere Airbus A330. Pegasus en KLM vliegen ook dagelijks op deze route.

Bron foto’s: Turkish Airlines / AnadoluJet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *