Amerikaanse Frontier Airlines wil ook naar Europa vliegen1 min leestijd

Frontier Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Frontier Airlines wil over een aantal jaar met haar nieuwe Airbus A321XLR vluchten naar Europa aanbieden. Dit zei de CEO Barry Biffle van de maatschappij vorige week op de Routes World 2022-conferentie in Las Vegas. Een aantal jaar geleden kondige concurrent JetBlue ook al vluchten naar Europa aan te willen bieden.

Frontier Airlines naar Europa

De Airbus A321XLR is een narrow-body toestel die geschikt is voor medium- tot long-haal vluchten. Dat is dus perfect om de afstand tussen de Amerikaanse oostkust en Europa te overbruggen. De afgelopen 10 jaar besloten daarom verschillende maatschappijen zoals Aer Lingus en TAP Portugal vluchten tussen beide continenten aan te bieden met de A321LR toestellen. Het Amerikaanse Frontier Airlines is in tegenstelling tot deze twee maatschappijen een low-cost maatschappij en treedt hiermee in het zelfde spoor als JetBlue. Frontier heeft op dit moment een bestelling staan voor in totaal 18 Airbus A321XLR toestellen die rond 2026 in de vloot komen.

Frontier Airlines
Frontier Airlines wil over een aantal jaar ook vluchten aanbieden naar Europa. (bron: Frontier Airlines)

De Airbus A321XLR toestellen worden in Denver gemaakt. Afgelopen zomer maakte Airbus al testvluchten met dit type toestel. Het is de bedoeling dat de Airbus A321XLR vanaf 2024 in de commerciële dient treedt. Frontier Airlines wil met dit type toestel dus ook op Europa gaan vliegen. Op welke bestemmingen de maatschappij wil gaan vliegen is op dit moment nog niet bekend. Naast Europa heeft de maatschappij ook plannen om op bestemmingen in Zuid-Amerika te gaan vliegen. Op dit moment vliegt Frontier Airlines al op een aantal bestemmingen in Midden-Amerika. Frontier heeft trouwens alleen maar toestellen van Airbus in de vloot wat best opvallend is voor een Amerikaanse maatschappij.

Uitgelichte afbeelding: Frontier Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *