American Express vernieuwde kaart aanbiedingen – Platinum nu met 50% korting3 min leestijd

American Express vernieuwde kaart aanbiedingen - Platinum nu met 50% korting

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Elke periode heeft American Express weer een aanbieding om een kaart aan te vragen of te upgraden. Wellicht de ene keer net wat interessanter dan de andere keer. Om jullie op de hoogte te houden zullen we de huidige aanbieding in dit artikel voor jullie op een rijtje zetten.

Flying Blue Platinum kaart

De co-branded betaalkaart van Amex , de Flying Blue Amex , is deze keer met een korting van 50% aan te schaffen. Vooral de Platinum kaart is dan erg interessant omdat deze normaal gesproken €600,- per jaar kost. Nu betaal je dus voor het eerste jaar maar €300,- en kun je dus van de vele voordelen van deze Flying Blue Amex Platinum kaart profiteren. Een groot voordeel van deze kaart is bijvoorbeeld dat je tijdens je reis geen extra verzekering meer nodig hebt voor je autohuur. Dit omdat de Flying Blue Amex Platinum kaart zo’n verzekering bevat. Huur je tijdens je reis regelmatig een auto, dan heb je zo’n verzekering er vrij snel uit.

Daarnaast spaar je per jaar 60XP. Deze kun gebruiken om je te kwalificeren naar een hoger niveau binnen het Flying Blue programma van Air France-KLM. Betaal je met deze kaart, dan spaar je maar liefst 1.5 Miles per uitgegeven euro. Dit is hoger dan bij bijvoorbeeld de Silver en Gold kaart. Natuurlijk zijn er meer voordelen, deze kun je lezen in de eerder aangegeven link hierboven.

Op dit moment krijg je ook nog eens 10.000 Miles cadeau bij de aanvraag van deze kaart. Geen enorme hoeveelheid Miles, maar toch voldoende voor een enkele reis binnen Europa of een comfortabelere stoel.

Silver en Gold

Ga je liever voor een iets goedkopere kaart, dan zou je kunnen kiezen voor de Flying Blue Amex Silver kaart of de Flying Blue Amex Gold kaart. Het eerste jaar is de Flying Blue Silver kaart zelfs gratis! De Flying Blue Amex Gold kaart is nu het eerste jaar maar €85,-. De aanmeldbonussen zijn voor Silver 2.500 Miles en voor een Gold kaart 5.000 Miles. In dit artikel heb ik geschreven over mijn ervaringen met de Flying Blue Amex Gold Card. 

"American Express vernieuwde kaart aanbiedingen - Platinum nu met 50% korting

Conclusie

Helaas zijn de aanmeldbonussen bij deze aanbieding lager dan bij voorgaande vorige periodes. Mocht je interesse hebben in een van eerdergenoemde kaarten, bijvoorbeeld omdat je binnenkort op reis gaat, dan zijn de kortingen op de jaarbijdrage wel degelijk zeker interessant.

Om alle kosten en bonussen nog eens te zien, hieronder een gemakkelijk schema:

Flying Blue Amex Card Reguliere American Express
Silver Gold Platinum Green Gold Platinum
Jaarbijdrage 1e jaar gratis Eerst jaar halve prijs 1e jaar halve prijs Eerste jaar gratis 1e jaar halve prijs 1e jaar halve prijs.
Sign Up Bonus 2.500 Miles 5.000 Miles 10.000 Miles 2.500 Membership Rewards 5.000 Membership Rewards 10.000 Membership Rewards

Zelf heb ik contact opgenomen met Amex om eventueel een upgrade aan te vragen van een Flying Blue Amex Gold kaart naar een Flying Blue Amex Platinum kaart. Helaas kreeg ik te horen dat ik dan de normale €600,- kaartbijdrage moet betalen. Op de website van Amex staat dat je bijvoorbeeld de Platinum kaart kunt aanvragen, ook al heb je in de afgelopen 12 maanden een Amex betaalkaart gehad. Je krijgt dan niet de Sign Up Bonus. Dit zul je dan via het online formulier moeten doen.

InsideFlyer is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de aanschaf van producten bij derden. Ga verstandig om met je aanschaf en let altijd goed op de voorwaarden, opzeggingstermijn en andere belangrijke details.

Reacties

 1. Sjef zegt

  Ik heb ook een FB gold amex en zou ook de upgrade naar Platinum willen maken maar ben niet happy dat ze nieuwe klanten zoveel meer voordeel geven dan loyale kaartgebruikers

  • Marco zegt

   Hoi Sjef,

   Ik begrijp je reactie. Ik zit met hetzelfde en heb al meermaals hierover gebeld met AMEX. Inmiddels al verschillende jaren klant bij AMEX en gebruik de kaart veelvuldig, meer dan de jaarlijkse 20.000 punten en 3 mnd dubbele punten per € (als je aangeeft er over te denken op te zeggen) geven doen ze helaas niet. Ik hoop dan ook dat ze in de toekomst nog eens tegemoet komen aan de huidige klanten, maar wellicht zal ze dat niet voldoende opbrengen. Wat je wel kunt doen is je huidige kaart opzeggen en de nieuwe kaart aanvragen. Dat zou moeten werken, aldus de voorwaarden op de website.

   Groet,
   Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *