American Airlines Elite status betalend vernieuwen

american airlines elite status

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Misschien dat je het afgelopen jaar genoeg miles hebt gevlogen om jouw American Airlines elite status te vernieuwen. Maar in mijn geval is dat absoluut niet zo. De vluchten die ik met OneWorld (alliantie) maatschappijen heb gevlogen, zijn allemaal gecrediteerd bij British Airways.

Nu ontving ik recent per e-mail een aanbod om mijn huidige Platinum status te vernieuwen, maar tegen betaling. Ik zou dus niks hoeven te vliegen om me in 2018 te verzekeren van elite status. Indien je de mail niet zou hebben ontvangen, dan kan je altijd eens checken via deze link (klik) of het aanbod voor jou ook geldt.

Aanbod

Na het inloggen op de site van American Airlines kreeg ik het volgende aanbod te zien. Voor $ 699 kon ik Gold status verkrijgen en voor meer dan het dubbele ($ 1299) zou ik me nog een jaar verzekeren van Platinum status.

american airlines elite status

Ik ga niet op het aanbod in aangezien mijn focus bij BA Gold status ligt dit jaar. Maar voor degenen die toch een extra jaar van de voordelen willen genieten is het misschien het overwegen waard.

american airlines elite status

Gold status staat gelijk aan OneWorld Ruby status en Platinum is hetzelfde als OneWorld Sapphire status. Met deze laatste heb je aanzienlijk meer voordelen. Maar is dat zoveel geld waard? Voordat American Airlines naar een revenue based loyalty programma ging was het “makkelijker” om te kwalificeren.

Voor ongeveer de prijs van het vernieuwen kon je destijds een aantal vluchten maken en op die manier award mijlen en elite status verdienen. Je moet voor jezelf een rekening opmaken en uitmaken of het de investering waard is. De kost van het vernieuwen telt trouwens mee als Elite Qualifying Dollars (EQD).

Zijn jullie al geherkwalificeerd voor 2018? Of hebben jullie plannen om via betaling jullie AA elite status te vernieuwen? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Laat het ons weten in een reactie op dit bericht of deel je mening via ons forum.

Reacties

 1. Kris zegt

  Ze zijn er snel bij om dat aan te bieden. Prijzen zijn opvallend verschillend van vorig jaar : “Get AAdvantage® Gold for $499 or Platinum for $1,479”

  Gold dus raar genoeg duurder en Platinum goedkoper.

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Bedankt voor de info Kris! Het houdt geen steek dat ze Platinum duurder maken, er zijn al zoveel leden. Het maakt de kans op een upgrade tijdens een vlucht alleen maar kleiner. Voorlopig houd ik het bij m’n BA Gold en probeer daar volgend jaar weer opnieuw voor te kwalificeren.

   Groeten & fijn weekend!
   Lionell

   • Kris zegt

    Ik kijk momenteel de kat wat uit de boom. Heb Aadvantage ook laten schieten omwille van minder interessant. Heb momenteel enkel United Silver via Marriott Platinum status. Enerzijds staat er misschien meer Europees vliegverkeer op het programma en dan zou het interessanter zijn om binnen Star Alliance status op te bouwen maar van wat research heb ik al wel gemerkt dat Oneworld precies een betere alliance is dan *alliance. *alliance is veel minder consistent.

    Voor onze vlucht naar Japan heb ik nu in elk geval eens gewoon de goedkoopste vlucht geboekt zolang ik er niet uit ben op welke Alliance ik wil focussen. 516€ met China Eastern. Lounge toegang door SPG Platinum Eastern Rewards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *