Alaska Air – Miles Kopen Tot 50% Bonus

alaska air

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

We schrijven niet veel over een airline als Alaska Air, maar een attente volger van InsideFlyer NL wees ons erop dat er momenteel een interessante promo loopt waarbij je miles kan kopen. Bij aankoop van de Alaska Air miles is het mogelijk om extra bonus miles te krijgen, deze bonus kan oplopen tot 50%!

alaska air

Alaska Air – Bonus Miles

In tegenstelling tot de 40% aan bonus miles die op de site vermeld staat, zijn er sommige leden van het Alaska Air frequent flyer programma die tot 50% bonus miles kunnen verdienen. Het is slechts de tweede keer dat de airline zo’n hoge bonus aanbiedt en je op deze manier award miles kan aankopen in het Alaska Air Mileage Plan.

Op de site van Frequentflyerbonuses.com staat een mooi overzicht van de te verdienen award miles. Het gaat hier dus niet om elite qualifying miles die nodig zijn om je te kwalificeren voor elite status.

alaska air
Via Frequentflyerbonuses.com gevonden

Deze promotie loopt voor alle leden van het loyaltyprogramma van Alaska Air en via deze link kan je inloggen op jouw account en dan miles aankopen.

alaska air
Eerst dien je in te loggen en dan kan je miles aankopen

Ik heb zelf nog bijna geen miles verdiend bij Alaska Air, maar wanneer ik in het najaar met Emirates in business class naar Maleisië vlieg dan zal ik al m’n verdiende miles parkeren bij de airline uit Alaska. Waarom? Omdat ik niks heb met Emirates en Alaska Air een vrij goeie award chart heeft die in de toekomst voor mij van pas gaat komen.

Miles Aankopen

Nadat je bent ingelogd op de site krijg je het volgende te zien en moet je een keuze maken voor het aantal award miles dat je wenst aan te kopen.

alaska air
Je dient hier op “Select” te klikken zodat je het aantal miles te zien krijgt

Het ligt er natuurlijk maar aan hoeveel geld je wil uitgeven aan miles. Ik koop zelf enkel miles in “noodgevallen”, hiermee doel ik erop dat ik ze enkel koop als ik een aantal miles tekort kom op het moment dat ik een bepaald award ticket wil gaan boeken.

alaska air

Het aantal bonus miles hangt af van het aantal miles dat je aankoopt, de kleinste bonus die je kan verdienen is 20% en loopt dus op tot maximaal 50%.

Na het kiezen van het aantal miles dien je enkel nog te bevestigen en natuurlijk moet worden betaald. Mijn maximale bonus lag op 40% tijdens deze promotie.

alaska air
Maximale bonus van 40% voor mij

Zijn jullie van plan om miles aan te kopen bij Alaska Air of kopen jullie überhaupt nooit miles? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en over ervaringen gesproken, zijn er hier mensen die al ooit met Alaska Air hebben gevlogen? Ik hoor het graag!

Reacties

 1. Didier zegt

  Volg Alaska miles al een tijdje omdat ik het nogal eens tegen bij bloggers zoals lucky en the points guy. Zelf nog geen punten gekocht wel een aantal keer gekeken wat mijn bonus was en nooit hoger dan 40%. Vermoed dat je pas 50 krijgt als je een keer met hun hebt gevlogen of punten hebt gekocht. Er was een maand geleden of zo veel kritiek omdat ze zonder aankondiging en net na zo’n zelfde actie hun rewards voor o.a. etihad fors verhoogden.

 2. Alias zegt

  Alaska Airlines MileagePlan is bij mij in beeld gekomen tijdens een presentatie van Ben Schlappig in 2013. Hij was razend enthousiast over het programma. Hij kocht goedkope annuleerbare vliegtickets en tijdens het afronden van de betaling kreeg je de optie om goedkoop extra punten te kopen. Ben kocht extra punten en een paar dagen later annuleerde hij het vliegticket weer. Het geld dat hij voor het ticket betaald had werd aan hem gecrediteerd en de punten mocht hij houden. Een goedkope manier om aan extra punten te komen daar ze los kopen duurder is. Ik raakte ook enthousiast maar besefte al gauw dat het boeken en annuleren van tickets geld zal gaan kosten in de vorm van wisselkoersen en een opslag van 2,3% die AmEx rekent. De mogelijkheden om op punten vanuit Europa naar Azië te vliegen is minimaal. Toch heb ik m’n account open gehouden.
  Ik heb nog nooit met Alaska Airlines (AS) gevlogen of mijlen bij hun laten bijschrijven, toch kon ik in november 2015 punten kopen met een bonus tot en met 50%.
  Waar je in 2015 volgens de award tabel slechts vanuit Azië/Hong Kong met Cathay Pacific (CX) naar Europa kon reizen, laat de nieuwe website nu duidelijk zien dat je ook vanuit Europa naar Azië/Hong Kong kan vliegen. Een telefoontje met AS op 27 mei 2015 heeft dit bevestigd.

  https://www.alaskaair.com/content/mileage-plan/use-miles/award-charts.aspx?lid=nav%3amileage-charts&INT-_AS_NAV_-prodID%3aMileagePlan

  Interessant om te weten is dat Alaska Airlines en Japan Airlines een code-sharing overeenkomst van plan zijn aan te gaan die – in afwachting van goedkeuring van de overheid – per woensdag 29 juni 2016 zal ingaan. Later in 2016 zullen ze award reizen met JAL starten. Ik hoop van ganser harte dat men ook vanuit Europa vluchten naar Azië/Japan met JAL gaat aanbieden en als dit voor dezelfde prijs is als met CX naar Azië/HKG in F (70K), dan ben je beter af dan met AAvantage. AAvantage rekent voor een enkele reis Japan (of een andere Aziatische bestemming) in F 90K. Wil je met JAL vanaf Tokio verder vliegen naar bijvoorbeeld Singapore, vraagt AAvantage 30K voor een enkeltje in business. Waarom? Japan en Singapore liggen in aparte regio’s. AS/CX rekent voor een enkeltje in business binnen Azië 27.500 punten. Nu hoeft het aantal punten niet doorslaggevend te zijn; minstens zo belangrijk is om te weten wat ieder punt je in Euro’s heeft gekost.

  De persberichten van AS en JAL over de aanstaande code-sharing overeenkomst kan op ondergenoemde webpagina’s gelezen worden.

  http://splash.alaskasworld.com/Newsroom/ASNews/ASstories/AS_20160510_025353.asp

  http://press.jal.co.jp/en/release/201605/003781.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *