Air France voorziet Embraer 190 van nieuwe cabines1 min leestijd

Embraer in HOP! livery (Bron: Air France - KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France gaat de Embraer 190 toestellen voorzien van een nieuwe cabine. Deze toestellen zitten in de vloot van dochter HOP!, vergelijkbaar met KLM Cityhopper. De Embraer 190 toestellen worden ingezet op Europese routes.

Air France voorziet Embraer 190 van nieuwe cabines

Voor het ontwerp van de nieuwe stoelen werkt Air France samen met Expliseat. Dit bedrijf heeft een nieuwe innovatieve stoel ontworpen van koolstofvezel en titanium die een lichtgewicht en duurzaam ontwerp combineert met meer comfort, duurzaamheid en functionaliteit.

Het interieur aan boord krijgt de kleuren van Air France. Het exacte product zal tijdens de Aircraft Interiors Expo in Hamburg onthult worden. De Embraer 190 toestellen van HOP! krijgen dezelfde look en feel als de nieuwe Airbus A220 toestellen van Air France. Een InsideLook van een vlucht in dit toestel kun je hier vinden op InsideFlyer. Dit type toestel vliegt ook regelmatig tussen Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle.

De cabines worden in de HOP! hangaar op Clermont-Ferrand ingebouwd. De eerste Air France Embraer 190 met de nieuwe cabine aan boord moet in de herfst weer gaan vliegen.

De vloot van HOP! bestaat uit 21 Embraer 190 toestellen. Daarvan zijn er onlangs twee overgenomen van KLM Cityhopper. In de vloot zitten ook nog zeventien kleinere Embraer 170 toestellen, maar deze krijgen geen nieuwe cabine aan boord.

De A220 Business Class cabine van Air France biedt net iets meer privacy dan bij KLM (Bron: Air France)
De A220 Business Class cabine van Air France biedt net iets meer privacy dan bij KLM (Bron: Air France)

Afbeeldingen ©AirFrance/HOP!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *